Planteproduksjon og avlinger
Forsikring av planteproduksjon er tilpasset gårdsdrift med produksjon av planter og avling på friland.
Forsikring av planteproduksjon er tilpasset gårdsdrift med produksjon av planter og avling på friland.
Ferdig høstet avling? Se avlingsskade
Forsikring av planteproduksjon dekker blant annet skader på avlingen, driftstap ved avlingssvikt og skader på produksjonsutstyr og lokaler.
Dekninger | ||
---|---|---|
Ansvar | Dekkes av Planteproduksjon | |
Brann, tyveri og hærverk | Dekkes av Planteproduksjon | |
Vannskade | Dekkes av Planteproduksjon | |
Driftstap | Dekkes av Planteproduksjon | |
Skade grunnet bygning/utstyr | Dekkes av Planteproduksjon | |
Skader som ikke dekkes | Dekkes ikke av Planteproduksjon |
Hos oss trenger du ikke å kjøpe separat ansvarsforsikring, da den er inkludert i forsikringen. Ansvarsforsikringen inkluderer både produkt- og bedriftsansvar, så du er sikret dersom du blir erstatningsansvarlig.
Har du allerede forsikring av planteproduksjonen din hos oss, må du logge inn og laste ned vilkårene som gjelder for ditt landbruk.
Nedenfor kan du laste ned standardvilkårene som er utgangspunktet, hvis du kjøper forsikring i dag. Det er viktig å vite at du får skreddersydd forsikringsavtalen og vilkårene etter behovene i gårdsdriften.
Sensorteknologi har flere nyttige bruksområder for landbruket. Ved riktig bruk kan du spare deg selv for masse jobb, samtidig som du tar bedre vare på miljøet og får rabatt på forsikringene.
SoilMate har utviklet et system som består av sensorer på redskap og traktor. Dette gir deg verdifull informasjon om maskinens vinkler i forhold til underlaget, slik at du får bedre utnyttelse av harv, såmaskin, sentrifugalspreder eller plog.
Bruker du dette presisjonsystemet gir vi deg 10 % rabatt på forsikringen av planteproduksjonen.
Alle registrerte traktorer skal minimum ha ansvarsforsikring.
1. januar 2021 ble det innført endringer i bilansvarsloven. Det betyr at også alle typer uregistrerte traktorer som går fortere enn 10 km/t må forsikres. Det gjelder også traktor som kun blir brukt på egen eiendom eller lukket område.
Skulle en uforsikret uregistrert traktor gjøre skade, vil Trafikkforsikringsforeningen stå for skadebehandlingen og i hvert enkelt tilfelle vurdere regress mot kjøretøyeier.
Hva er varme arbeider?
Varme arbeider er arbeid hvor det benyttes arbeidsverktøy og -utstyr som genererer gnister og varme som kan føre til brann. Varme arbeider omfatter bruk av åpen flamme, varmlufts-, sveise-, skjære- og slipeutstyr. Forsikringsselskapene har satt krav til at de som utfører varme arbeider utenfor faste tilrettelagte produksjons- og verkstedrom skal ha sertifikat fra Norsk brannvernforening eller en organisasjon godkjent av Norsk brannvernforening.
Hvor gjelder sikkerhetsforskriften?
Sikkerhetsforskriften gjelder ved utførelse av varme arbeider i alle miljøer med brannrisiko. Unntatt er varme arbeider som utføres i spesielt tilrettelagte produksjons- og verkstedrom. Rommet skal være adskilt fra annen virksomhet som egen branncelle. Denne skal ha ubrennbare overflater.
Avtale med ekstern håndverker/entreprenør
Hvis varme arbeider skal utføres av ekstern håndverker/entreprenør skal sikrede påse at sikkerhetsforskriftens krav inngår i skriftlig avtale eller kontrakt med denne.
Sikkerhetskrav:
Sikkerhetskrav ved arbeider på tak:
I tillegg til punktene over gjelder følgende sikkerhetskrav:
Åpne/last ned dokumenter i PDF
For å si opp en bedriftsforsikring eller landbruksforsikring må du ta kontakt med oss, slik at vi kan avslutte forsikringen for deg.
Hvis du ønsker å melde ansatte inn/ut av forsikringsavtalene kan du logge inn til «mine bedriftsforsikringer» og gjøre dette selv.
Ja, vi tilbyr et bredt spekter forsikringer av produksjonsdyr for landbruk. Blant annet kan du forsikre alt av storfe som kviger, okster og kalver – både for melking og slakting, som for eksempel:
Vi tilbyr også forsikring av blant annet småfe, fjørfe og svin.
Har du gårdsdyr som hund, katt og hest, har vi egne dyreforsikringer for disse også. Les om kjæledyrforsikringer.
Se også:
Forsikring av driftsbygning
Forsikring av driftsløsøre
Ulykkesforsikring for bonde og familie
Alle har yrkesskadeforsikring gjennom jobben
Jobben din er lovpålagt ha kjøpe yrkesskadeforsikring til deg. Denne forsikringen dekker yrkesskader og -sykdommer. Arbeidsgiveren din kan også utvide denne forsikringen med dekning for annen sykdom og fritidsulykke. Forsikringen gir blant annet utbetaling ved varig medisinsk mén, uførhet, tapt inntekt og dødsfall.
Les mer om yrkesskadeforsikring og hva yrkesskadeforsikringen dekker.
Helseforsikring
Det finnes også en del personalforsikringer du kan ha gjennom jobben. En av de vanligste personalforsikringene er helseforsikring. Den kan hjelpe deg som ansatt å komme fortere tilbake på jobb, samt slippe å bli plaget med sykdom eller skader over lengre tid. Den dekker ulykker og utvalgte sykdommer, med behandling i det private helsevesenet der det er langt kortere ventetider.
Les mer om helseforsikring bedrift.
Livsforsikring
Du kan også ha gruppelivsforsikring, som er det samme som livsforsikring. Forskjellen er at det er jobben som betaler i stedet for deg som privatperson. Gruppelivsforsikringen gir dine etterlatte en engangsutbetaling hvis du skulle dø, uansett årsak.
Les mer om gruppelivsforsikring.
Reiseforsikring
Er du mye ute og reiser med jobben er den vanlig at jobben betaler for reiseforsikringen din. Denne reiseforsikringen gjelder som standard kun for jobbreiser, men kan utvides til både å gjelde på fritidsreiser og for hele familien din.
Les mer om reiseforsikring bedrift.
Firmabil
Har du firmabil via jobben er det ofte slik at jobben også betaler bilforsikringen.
Les mer om bilforsikring bedrift.
Sykelønn
Har du lønn over 6 G (grunnbeløp), kan du ha sykelønnsforsikring gjennom jobb. Folketrygden dekker kun sykepenger for lønn inntil 6 G. Sykelønnsforsikring dekker differansen mellom 6 G og lønnen din dersom du blir minst 50 % sykemeldt.
Medisinsk invaliditet betyr at du har mistet deler av den normale kroppsfunksjonen din. Eksempler på medisinsk invaliditet er at du har:
Medisinsk invaliditet bedømmes ut fra et lovbestemt gradsystem fra 1 til 100 prosent. Har du for eksempel fått en kneskade i form av kneleddsartrodese/ankylose vil det gi deg en invaliditetsgrad på 20 %, mens tap av fremre korsbånd gir 5 % invaliditetsgrad, basert på invaliditetstabellen hos lovdata.no.
Har du skadet deg er det legen din som beregner hvilken invaliditetsgrad du har. Har du fått påvist varig medisinsk invaliditet kan du ha krav på ménerstatning både fra folktrygden og fra forsikringene. Varig medisinsk invaliditet kan være dekket av følgende forsikringer:
Les også:
Hva er yrkesskade?
Hva er ménerstatning?
Hva er belastningsskade?
Hva dekker reiseforsikringen ifbm. ulykke?
Barn som skader seg i barnehage?
Har du hatt uhell eller skade på avlingene?
Du kjøper forsikringen din hos SpareBank 1, og den dagen du må bruke den, kontakter du forsikringsselskapet vårt Fremtind Forsikring.