Ta ut penger i utlandet - uten gebyr

Å ta ut penger i utenlandske minibanker er svindyrt. Eller er det egentlig det? Neida, ikke for deg som har Mastercard Ung.

Da slipper du faktisk alle gebyrer når du tar ut kontanter. En fin fordel for deg som er ung og reiseglad, med andre ord. 

Kredittkort er å foretrekke i utlandet 

Mange har hørt at kredittkort er det anbefalte betalingskortet i utlandet. Og det er det også. Gratis reiseforsikring, ekstra sikkerhet ved svindel og bedre klagerettigheter er noe av det som taler for. Nå blir Mastercard Ung også det foretrukne kortet ved minibankbesøk i utlandet. 

Les også: Gjør kredittkortet til feriekortet

Cash is king - noen ganger

Selv om Mastercard Ung ofte er det beste valget for betaling i utlandet, er det visse situasjoner hvor kontanter fortsatt er mest praktisk. Å ha sedler for hånden kan derfor kjekt når du skal betale for solseng på stranda, ta taxi eller legge igjen litt ekstra til servitøren.

Glemmer du hvilken valuta det lønner seg å velge når du betaler i betalingsterminaler eller gjør uttak utlandet? Lær det en gang for alle: -No, I don't want to pay in kroner!


Betaler du regningen til forfall, blir det ingen ekstra kostnader. Hvis du utsetter betalingen, betaler du renter. Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %. Låner du 15.000 over 12 måneder, koster det 1.518, og du betaler totalt 16.518 kroner.