Jeg får feilmelding som starter med BID når jeg prøver å logge inn.

BID er en forkortelse for BankID, så disse feilmeldingene har det med BankID å gjøre. Her er en oversikt over hva de ulike feilmeldingene betyr, og hva som kan være løsningen: 

BID C161

Feilen oppstår når du bruker innloggingsalternativet BankID på mobil, og du ikke har en aktiv avtale på ditt telefonnummer.
Løsning: Sjekk at du har skrevet rett fødselsnummer og mobilnummer. Bruker du kodebrikke eller engangskode-appen må du velge fanen BankID og ikke BankID på mobil.

BID 1407, BID 1437

Dette er en midlertidig feil med tjenesten.
Løsning: Prøv å logge inn igjen litt senere.

BID C131, BID C293

Denne feilen dukker som regel opp når du har prøvd å logge inn og innloggingen av en eller annen grunn har blitt avbrutt. Dette kan skje hvis du er litt sein med å fullføre innloggingen på mobilen, eller hvis BankID på mobil går tregt pga. av mange samtidige brukere (eksempelvis hvert år når selvangivelsen kommer). 
Løsning: Vent noen minutter og prøv igjen så vil problemet løse seg selv.

BID-c167

Mobiloperatøren du bruker kan ha sperret din BankID på mobil. Det kan skje hvis du for eksempel har endret abonnementet eller byttet SIM-kort.
Løsning: BankID på mobil fases nå ut, og engangskode-appen overtar som løsning for å logge inn. Les mer og last ned engangskode-appen.

BID 2031, 2032, 2033, 2034, 20a1, 20a2, 20b0, 20b1, 20c1

Disse feilmeldingene oppstår på grunn av en teknisk kommunikasjonsfeil.
Løsning: Prøv å lukke nettleseren og åpne på nytt, eller bytt til en annen nettleser og logg inn på nytt. Du kan også prøve å restarte nettverksruteren din.BID 5000BID-5000 inntreffer når det har oppstått en kommunikasjonsfeil mellom din datamaskin og banken. Ofte er dette en følge av filer blir mellomlagret i nettleseren. 
Løsning: Forsøk å slette informasjonskapsler/nettleserdata i nettleseren din eller prøv å benytte en annen nettleser.

BID 14a4

Problemet skyldes ofte at engangskode-appen er blokkert, hvis appen ikke har vært i bruk på en stund.
Løsning: Slett appen og last ned engangskode-appen på nytt. Dersom du fortsatt får feilmelding, kontakt oss på chat eller telefon og oppgi feilkoden så vil vi hjelpe deg.