Boliglån
annuitetslån ikon

Annuitetslån

Med et annuitetslån betaler du det samme beløpet hver måned, gitt at renten er uforandret. Med tid blir renteandelen mindre og avdragsdelen høyere.


Hva er annuitetslån?

Annuitet er den mest vanlige låneformen. Lånet betales ned med like store terminbeløp gjennom hele låneperioden, med forbehold om at rentenivået er stabilt. I starten av låneperioden er avdragsdelen mindre, mens rentedelen større. Etterhvert som annuitetslånet nedbetales stiger avdragsandelen, mens renteandelen minker. 

Gjennom hele løpetiden for et annuitetslån er den samlede gjelden større enn ved et serielån. Dermed blir også rentekostnadene større, og lånet tar litt lengre tid å nedbetale enn et serielån.

Hvem passer annuitetslån for?

Annuitetslån er den mest populære og den vanligste låneformen. Et annuitetslån har like store terminbeløp gjennom hele låneperioden og gjør det til det mest forutsigbare lånet. 

Derfor passer lånet godt både for de som liker forutsigbarhet, samt de som ønsker en litt romsligere økonomi i starten av lånets løpetid. Dette passer ofte veldig godt med når man f.eks. skal pusse opp, kjøpe møbler og innredning eller etablere familie. 

Annuitet er standard låneform når du søker lån i dag.


Annuitetslån kalkulator

Gir deg en beregning på hva annuitetslånet vil koste deg

Priseksempel Boliglån for unge
Priseksempel: Låner du 4 millioner over 25 år koster lånet kr. 2.359.928,- og du betaler totalt kr. 6.377.928,- Effektiv rente er 4,15 %.


Hva lurer andre på?


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no