Bankkonto og kort til fosterbarn

Er du fosterforelder til et barn som trenger bankkonto eller bankkort? Vi hjelper deg på veien.

Bankprodukter til fosterbarn

Fosterforeldre har mulighet for å bestille bankkort, brukskonto og sparekonto til barnet. 

Bankkort
Barn over 6 år kan få sitt eget bankkort. Kortet har egen kode, beløpsgrense og kan kun brukes når det er penger på konto.
Brukskonto
Barnet får sin egen brukskonto. Som fosterforelder har du tilgang til kontoen, og du har anledning til å sjekke saldo, og overføre penger til og fra barnet i egen mobil- og nettbank.
Barnets egen sparekonto
For å lære gode sparevaner kan det være fint å ha sin egen sparekonto. Her kan barnet spare til noe de ønsker seg. Vi anbefaler i midlertid ikke at det settes inn større beløp da biologiske foreldre kan kreve tilgang.

For å bestille bankprodukter til fosterbarn trenger vi kopi av signert fullmakt fra Barnevernet som dokumenterer forholdet. Dette lastes opp i bestillingskjemaet. 

Sparing til fosterbarn

Barnets verger (som oftest biologiske foreldre) har mulighet for å ta ut penger fra kontoer som står i barnets navn. 

Ønsker du som forsterforelder å spare til forsterbarn kan det derfor være lurt å opprette en sparekonto i ditt eget navn. På den måten har du full kontroll og råderett over sparepengene. Ved å navngi kontoen, for eksempel med barnets navn slipper du å blande sparingen med din egen. Å spare til barn kan være en smart måte å hjelpe de på vei når de kommer inn i voksenalderen. 

BankID til fosterbarn

For å kunne utstede BankID til fosterbarn trenger vi signatur fra biologiske foreldre. Biologiske foreldre kan bestille BankID til barnet i egen nettbank, eller komme innom et av våre kontorer. Barnet trenger ikke å være med på kontoret samtidig. Barnet kan komme innom i etterkant for å signere BankID-avtalen, og legitimere seg med pass eller norsk nasjonalt ID-kort.