Sparepodden er en podcast fra SpareBank 1 SR-Bank. I hver episode får du høre programleder Anna Lærdal Skuland og bankens sjeføkonom Kyrre Knudsen snakke om aktuelle tema som renter, sparing, boliglån og mye annet!

forsidebildepodcast
podcast ikon

Episoder

Sesong 2 - 2024

Nytt år og ny episode av Sparepodden. Denne gang befinner vi oss på Solamøtet, Rogalands viktigste næringspolitiske møteplass. Vi skal prate med Norges yngste ordfører, Håvard Handeland, øverste sjef i Lyse, Eimund Nygaard og Ordfører i Stavanger, Sissel Knutsen Hegdal.

17. januar 2024.

 

I ukens episode får du høre Kyrres versjon av eventyret Gullhår. I tillegg får vi besøk av banksjef Merethe Stensland Bratland som forteller oss om hvordan kundene har det for tiden, og tilslutt svarer vi på litt spørsmål. Håper du liker episoden!

6. februar 2024.

I forrige episode fikk vi høre et eventyr fra Kyrre, og nå er han tilbake på samme tema med rentekutt-lotto. Han har funnet frem sju ulike tall som må på plass for at det skal kunne bli rentekutt i mars. Vi får også besøk av Eiendomsmegler 1, hvor administrerende direktør Laila Neverdahl forteller om hyttemarkedet. Hvordan går det egentlig med hyttemarkedet for tiden? Helt til slutt svarer vi på spørsmål fra dere lyttere.

20. februar 2024.


forsidebildepodcast

Episoder

Sesong 1 - 2023

Alle snakker om renta. Det vil vi også gjøre denne gangen. Men vi får også tid til å snakke om Syden-ferien, litt om boligmarkedet og litt om sparing.

27. september 2023.

I denne episoden av Sparepodden får du høre en interessant samtale om psykisk helse og økonomi. Regionsdirektør for personmarkedet i banken, Elisabeth Gilje Pedersen, er vår første gjest og hun vil snakke litt om hvordan kundene og folk flest har det. I tillegg vil Kyrre snakke litt om hvordan psykologi påvirker økonomien vår og markedet.

10. oktober 2023.

Bolig spesial! Anna har kjøpt sitt eget sted å bo! Det blir det selvfølgelig en egen bolig-episode av. Sjeføkonom Kyrre forteller oss hvorfor boligen din kommer til å stige i verdi. Sverre fra EiendomsMegler 1 svarer på om det er lurt å kjøpe bolig på høsten.

9. november 2023.

SparePodden strikes again! Denne gang går vi selvkritisk til verks. Regionsdirektør i Personmarkedet, Ole Gilje, forklarer hvorfor vi tjener mye penger mens renta er rekordhøy. Vi får også svar på om det lønner seg å ringe inn å prute på renten eller ikke. Og så har sjeføkonomen vår fått i oppdrag å forklare krona-svekkelsen på en måte som ALLE kan forstå.

21. november 2023.

Vi får stor fint besøk av vår konsernsjef, Benedicte Schilbred Fasmer. Hun forteller hvorfor SR-Bank snart blir SpareBank 1 Sør-Norge – og hvordan det er å være konsernsjef i krevende tider.Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen forteller hvordan i alle dager han nettopp hentet hundrevis av millioner på investor-frieri i Hamburg.

5. desember 2023.

I årets siste episode Sparepodden tar vi opp alt fra geniale julegave-kupp til hvordan inflasjon påvirker boligprisene. Vi har også gleden av å ha med oss Maren Stangeland Oftedal, som er produktsjef i banken. Vi dykker ned i sparevaner og diskuterer økonomiske nyttårsforsett. Det blir en episode full av innsikt og gode tips!

19. desember 2023.

Har du spørsmål til neste episode, send inn til sparepodden@sr-bank.no, så svarer vi kanskje på ditt spørsmål!

Menneskene bak Sparepodden

Programleder: Anna Lærdal Skuland

Anna Lærdal Skuland er vår Kreative innholdsprodusent. Hun begynte å jobbe i banken 2022 og hennes første høst i SR-Bank stod hun på scenen med vår konsernsjef Benedicte. Før hun kom til oss jobbet hun i et byrå i Oslo og i Altibox.

Medprogramleder: Kyrre M. Knudsen

Kyrre M. Knudsen er bankens sjeføkonom. Han har vært sjefsanalytiker i Equinor, jobbet i Norges Bank og Finansdepartmenetet.