Hvordan velge bilforsikring på første bil?

Er du ung og skal kjøpe din første bil og din første bilforsikring, er det et par ting det kan være greit å vite. Vi har satt sammen en liten guide med noen viktige ting du bør tenke på i vurderingen din.

Først av alt, så finnes det 4 forskjellige bilforsikringer (eller dekninger som de også kalles):

 • Ansvarsforsikring: Dette er den lovbestemte minimumsforsikringen som dekker skade du påfører andre personer eller deres eiendom i en ulykke. Ansvarsforsikring er påkrevd i Norge.
 • Delkasko: Denne forsikringen dekker i tillegg skader på bilen din som følge av brann, tyveri, glasskade og naturskader.
 • Kasko: Dekker det som er nevnt over, og dekker i tillegg skader på egen bil som følge av kollisjon og utforkjøring.
 • Toppkasko: Denne dekker alt over, i tillegg maskinskade og utvidet leiebildekning.
   

Når du skal velge bilforsikring, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

 • Bilens verdi: Hvis bilen din har høy verdi, kan det være lurt å vurdere kasko eller toppkasko. For eldre biler med lav verdi kan det kanskje holde med delkasko. Har du billån med pant i bilen, krever vi at du har minimum kaskoforsikring på grunn av av sikkerheten i lånet.
 • Kjørelengde: Kjørelengden er den distansen du kjører i løpet av et år. Vi tilbyr kjørelengder fra 6.000 km til ubegrenset. Hvis du kjører mye, bør du også vurdere en forsikring som inkluderer veihjelp og leiebil ved skade.
 • Egenandel: Egenandelen er den summen du må betale for å bruke forsikringen, med noen unntak der vi har fast egenandel (f.eks ved veihjelp). Du kan velge hvilken egenandel du ønsker. Jo høyere egenandel, jo lavere pris på bilforsikringen.
 • Andre fordeler: Du får opptil 25 % rabatt på bilforsikringen dersom du samler dine forsikringer hos oss. Er du medlem av et LO-forbund får du toppkasko til samme pris som kasko, samt lavere egenandel.
 • Bonus: Bonussystemet gir deg rabatt på forsikringen for hvert år du kjører skadefritt. Hos oss får du 60 % startbonus.

 

Mange er opptatt av å få den billigste bilforsikringen for å bygge seg opp bonus. Men det som er viktig å vite, er prisen etter at alle rabatter er lagt til. Det finnes også andre triks for å gjøre bilforsikringen billigere.

Bruk vår bilforsikringskalkulator så ser du prisen før du kjøper. Du kan også få tilbud på bilforsikring ved å kontakte en forsikringsrådgiver.