Hva kan jeg spare på å si opp personforsikringene?

Det kan virke fristende å spare noen kroner på å si opp forsikringene dine når du skal gjøre kutt i hverdagsøkonomien. Men er det egentlig noe du har råd til å gjøre?

For å svare på spørsmålet: Du kan spare noen hundrelapper, men til gjengjeld risikerer du å tape veldig mye mer om helsen skulle svikte.

Forsikringene sikrer deg mot det uforutsette. Plutselig skjer det noe som påvirker helsen din. Uten forsikring vil du ikke få dekket opp det økonomiske tapet du får ved å ikke kunne jobbe – og det kan koste deg veldig mye mer enn du sparer. Det offentlige hjelper deg med å overleve, men ikke med å leve. Det er fryktelig surt om eksempelvis en ny tilværelse som ufør også skulle ta fra deg muligheten til å beholde hus, bil eller fritidsaktivitetene til barna.

Hva med helseerklæringen som må fylles ut på nytt, hvis du bestemmer deg for å gjenoppta personforsikringene på et senere tidspunkt? Dette kan medføre forbehold som ikke eksisterer i dag, og prisen kan også øke etter en ny helsevurdering.

Det er ingen tvil om at tider med rentehevinger og prisstigninger merkes på lommeboken. Mange opplever å få en strammere økonomi, med høyere strømregninger, dyrere dagligvarer og høyere boliglånsrente. Da er det absolutt verdt å ta en gjennomgang av økonomien. Still deg selv spørsmålet om hvor du kan spare penger som ikke går på bekostning av forsikringene dine. 

Er du bekymret for økonomien anbefaler vi deg å kontakte oss – slik at vi sammen kan se på hvor du kan spare.