Hva gjør jeg ved sykdom eller skade på ferie?

Blir du syk eller skadet på ferie i utlandet, er det viktig at du tar kontakt med vår alarmsentral SOS International eller ringer deres døgnåpne telefon (+47) 22 96 50 45. De vil hjelpe deg med å finne nærmeste godkjente sykehus eller legekontor og sørge for at du får riktig og nødvendig behandling. I tillegg vil de ta seg av alt det praktiske.

Hvis du blir bedt om å vise frem reiseforsikringsbeviset/reisekortet ditt, kan du finne dette både i mine forsikringer, mobilbanken/nettbanken eller LOfavør-appen, under reiseforsikring. Har du reiseforsikringen som er inkludert i kredittkortet finner du dette i mobilbanken/nettbanken under kredittkort > fordeler > reisefordeler.

Vært syk på reise?
Hvis du ble syk eller skadet på en reise du allerede har startet på eller gjennomført, får du veiledning i skjema for sykdom eller skade på reise. Du kan melde inn med en gang - eller når du kommer hjem. Har du allerede vært i kontakt med SOS International? Da har vi allerede opprettet en sak for deg. Da kan du sjekke status på din skadesak hos Fremtind.

Syk før reise?
Hvis det gjelder en reise du har bestilt og ikke kan gjennomføre likevel, får du veiledning i skjemaet for avbestilling. Skal du ut å reise, og har nylig vært alvorlig syk, har en alvorlig sykdom, kronisk lidelse eller vært utsatt for en ulykke? Da er det viktig at du leser hvilke regler som gjelder før du legger ut på reisen.