Båtlån

Funnet drømmebåten? Hos oss får du raskt lån til ny eller brukt båt.

Hos oss får du raskt svar.
Du får en god rente.
I nettbank og mobilbank har du full oversikt over lån og forsikring.

Renter og betingelser

Vi gir lån uten skipspant til båter under 7 meter. Båter over 7 meter kan registreres i Norsk Ordinært Skibsregister (NOR), mens båter over 15 meter må registreres i NOR. Vi anbefaler å registrere båten i NOR, som samtidig kvalifiserer til lån med skipspant.

Båt uten skipspant

Fra 4,95 %
  • Lån inntil 65 % av kjøpesummen, maks 500.000 kroner
  • Inntil 5 års nedbetalingstid
  • I tilfelle båten blir stjålet kan det være smart å registrere den i Småbåtregisteret

Priseksempel:
Priseksempel: 200.000,- over 5 år: nom. rente 4,95 %, eff. rente 6,98 %. Kostnad: kr. 35.380,-, totalt kr. 235.380,-

Båt med skipspant

Fra 3,75 %
  • Lån inntil 85 % av kjøpesummen, min. 300.000 kroner
  • Inntil 20 års nedbetalingstid
  • Båten kan ikke være eldre enn 20 år før lånet er nedbetalt
  • Båten må være registrert i Norsk Ordinært Skibsregister (NOR). Se mer på Sjøfartsdirektoratets nettsider.
  • Båten er sikkerhet for lånet, og må derfor være kaskoforsikret

Priseksempel:
Priseksempel: 500.000,- over 5 år: nom. rente 3,75 %, eff. rente 4,56 %. Kostnad: kr. 58.808,-, totalt kr. 558.808,-

Er du medlem i et LO-forbund?

Klar til kjøp med finansieringsbevis

Vil du være klar til å kjøpe når drømmebåten dukker opp? Skaff deg et finansieringsbevis, så vet du hvor mye du har å rutte med.

Betalingsforsikring gir trygghet for deg og familien

Uforutsette hendelser kan ramme oss alle, og gjøre det vanskelig å betale båtlånet. Med betalingsforsikring dekkes de månedlige lånekostnadene hvis du blir minst 50 % sykemeldt, arbeidsledig eller permittert i mer enn 30 dager. Lånet nedbetales ved alvorlig sykdom eller dødsfall. 

Vurderer du å kjøpe båt?

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe båt. Lån, forsikring, båtkontrakt, båtplass, vinterlagring og mer. Vi har samlet noen tips og råd som kan være greit å ha med seg for deg som skal kjøpe båt.


Ekstra nedbetaling?

Det kan være smart å betale ned litt ekstra på båtlånet ditt. Her kan du enkelt betale ned ekstra, eller innfri hele lånet.


Eget båtlån eller øke boliglånet?

Har du en bolig som er verdt mer enn du har i lån, kan du vurdere å øke boliglånet for å kjøpe båt. For de fleste vil det være smart å benytte båten som sikkerhet, og du sparer ledig sikkerhet i boligen til andre viktige formål.

Nedbetaling

Et båtlån reduseres i takt med at båten blir mindre verdt. Øker du huslånet for å kjøpe båt, er det smart å betale inn litt ekstra hver måned. Hvorfor? Huslånet er kanskje på 20 eller 30 år. Det er lenge å betale på en båt.

Heftelser

Har selger gjeld på båten kalles dette heftelser. Med et båtlån gjøres gjelda opp, og selgeren får det som blir igjen. Øker du huslånet for å kjøpe båt, må du selv passe på at selger betaler det han skylder.

Svartid

Med båtlån får du svar på timen. Vil du øke boliglånet for å kjøpe båt kan det også gå raskt, men det kan ta noe lengre tid dersom noen har kausjonert for lånet eller du har flere eiendommer som sikkerhet for boliglånet.

Rente

Har du ledig sikkerhet i boligen din kan det gi deg bedre rente enn om bare båten er sikkerhet for lånet. Hva som lønner seg kommer an på hvor mye du skal låne, og hvor stor båten er.
 

Båtforsikring

Ting skjer. Ikke minst på sjøen. Heldigvis kan du forsikre deg både mot uhell og ubudne gjester. Samler du forsikringene dine hos oss, kan du få inntil 20 % rabatt. I tillegg får du full oversikt over både lån og forsikring i din mobilbank og nettbank.


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no