Aksjesparekonto

1. september 2017 lanserer vi aksjesparekonto som er en gunstigere måte å spare i aksjer og fond på. 

 

  • Spar skatt – du betaler først skatt når du tar gevinsten ut fra kontoen.
  • Du kan enkelt kjøpe og selge aksjer og aksjefond.
  • Kontoen er gratis og du har full oversikt i nettbanken.
  • Det er innført en overgangsordning for 2017, slik at du helt frem til nyttår kan overføre aksjer og aksjefond til aksjesparekonto uten å utløse skatt.

Fordeler med Aksjesparekonto

  • Du slipper å betale skatt på gevinst når du bytter mellom aksjer og fond innad i kontoen, eller selger aksjer og fond med gevinst innad i kontoen.
  • Du kan ta ut investert beløp av kontoen og la gevinsten ligge igjen. Det er først når gevinsten flyttes ut av kontoen at du må betale skatt.

Det betyr at dersom du har investert 100.000 kroner i et fond som har steget 25 %, kan du ta ut 100.000 kroner fra kontoen og la gevinsten på 25.000 kroner ligge igjen. Gevinsten kan reinvesteres uten at du må betale skatt.

 

Eksempel

Dersom du har investert 100.000 kroner i et fond som har steget 25 prosent, kan du ta ut 100.000 kroner fra kontoen og la gevinsten på 25.000 kroner ligge igjen. Gevinsten kan reinvesteres uten at du må betale skatt.

For deg som allerede eier aksjer og aksjefond i dag er det viktig å være oppmerksom på at du i 2017 kan flytte dine eksisterende beholdninger over i den nye aksjesparekontoen uten at du må realisere gevinsten din i forkant av byttet. Dette gjelder kun for året 2017.

Ny løsning kommer

Vi er i gang med å utvikle løsningen for våre kunder. Er du kunde hos oss skal du enkelt kunne flytte dine eksisterende beholdninger inn i vår aksjesparekonto når den er klar. Nye kunder skal enkelt kunne kjøpe aksjer og aksjefond i kontoen.


Hva lurer andre på?


Viktig i 2017!

For deg som allerede eier aksjer og aksjefond i dag, er det viktig å være oppmerksom på at du i 2017 kan flytte dine eksisterende beholdninger over i den nye Aksjesparekontoen uten at du må realisere gevinsten din i forkant av byttet. Dette gjelder kun for året 2017.