3 tips til hvordan lære barn om økonomi

Snakk med barna om penger og økonomi. La de få lære å spare, bruke og betale med egne penger. 


Barn og økonomi

Når kort og smarttelefon i større grad overtar for kontantene, må barn lære gode økonomiske vaner på digitale flater. Det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal begynne når man skal veilede barn i en stadig mer digitalisert verden. En måte å lære om digitale penger er å sette inn en fast sum lommepengerbarnas bankkort og la de bruke eget kort når de betaler. Når barnet får bankkort vil de lære gjennom praktisk bruk.

For å lykkes med å lære barn sunne pengevaner er det viktig å snakke sammen. Du må forsikre deg om at barna skjønner sammenhengen mellom sparing og forbruk, at man ikke kan bruke mer penger enn man har tilgjengelig på konto.


3 tips til hvordan lære barn om økonomi:

1.  La barna få oversikt over egne penger. Bestill bankkort for barn og last ned appen Spink

2. Gi barna lommepenger og la de lære å spare, bruke og betale med egne penger

3. Snakk sammen, forsikre deg om at de skjønner sammenhengen mellom forbruk og sparing


Spink, barnas egen mobilbank

Flere barn får bankkort i tidlig alder og det er da viktig for både foreldre og barn å ha et sted hvor man lett kan ha oversikt over økonomien. For å gi barn trygge rammer rundt egne penger har SpareBank 1 utviklet en egen mobilbank for barn, Spink.

Ved å bruke kort når handler i butikken og lære barna gode nettvaner får de full kontroll på hva de har brukt. Dere kan jo for eksempel sammen sjekke saldo i Spink før og etter at barnet har brukt kortet. Da får de på en enkel måte få oversikt over hvor mye de har tilgjengelig på kortet.