rådgiver-etablererpakken

Anette hjelper deg på veien til boligkjøpet

Har du begynt å tenke på å kjøpe din første bolig? I SpareBank 1 SR-Bank får alle førstegangskjøpere som deg en egen rådgiver som følger deg på veien til det første boligkjøpet.  
  
Det er lett å glemme hvor mye førstegangskjøpere egentlig må sette seg inn i når de skal kjøpe den første boligen. Plutselig skal du forholde seg til penger på en helt ny måte, og både boliglån, renter, egenkapital og boligpriser blir nye, viktige begreper i hverdagen. Med egen rådgiver hos SpareBank 1 SR-Bank blir alt dette litt lettere. Her får du hjelp og støtte på veien til boligkjøpet og det gjerne lenge før du er klar for et boliglån. 
  
TIDLIG HJELP FRA BANKEN  
– Mange opplever faktisk at det er litt skummelt å komme i banken. Kanskje tror de at de må vite alt før de kommer og ha full kontroll på økonomien først. Denne tankegangen ønsker vi å snu på. Vi vil heller hjelpe så tidlig som mulig og følge dem på veien til den første boligen. Da kan vi planlegge boligdrømmen sammen, oppfordrer rådgiver Anette Hiim Solberg i SpareBank 1 SR-Bank.   
  
Hun er en av rådgiverne som er med i Etablererpakken, den nye satsingen som skal hjelpe førstegangskjøpere så tidlig som mulig på boligreisen. Sammen med de unge bankkundene vil hun bidra så godt hun kan med spareplan, budsjett, forklaring av dokumenter, lånesøknader og andre utfordringer som førstegangskjøperne møter på veien.    
  
SPARING OG PLANLEGGING  
– Jeg prøver å finne ut hvilke drømmer de har. Ønsker de seg leilighet, rekkehus eller kanskje en enebolig – og hvor raskt vil de kjøpe egen bolig? Når vi har kartlagt dette, lager vi en plan på hva som må til for å nå målet. Min jobb er å hjelpe og tilrettelegge for en god boligprosess, sier hun videre.   
  
De fleste unge som nærmer seg fast inntekt, begynner trolig også å bli klare for boligmarkedet. Med krav om 15 prosent egenkapital, høye boligpriser og stigende rente kan det være lurt å ta noen grep i forkant. I SpareBank 1 SR-Bank får du snakke med rådgiveren om boligdrømmen din. Sammen setter du og rådgiveren opp en plan, som inkluderer budsjett, sparing og mål som gjør deg klar til boligkjøpet.   
  
– Vi går gjennom alle inntekter og faste utgifter og ser gjerne på dette litt tilbake i tid. Ofte er forbruket høyere enn du tror. Plutselig ser du hva du kan få til med en god spareplan. Faktisk ser vi at en del kjøper bolig raskere enn de først tenkte, fordi de når målet tidligere.  

SPARETIPS TIL FØRSTEGANGSKJØPERE:
  • Legg en plan med rådgiveren din
  • Kutt ned forbruket og legg kafépengene i egenkapital-potten 
  • Bytt ut kjøpelunsjen med matpakke  
  • Dropp impulshandling 
  • Prøv skippertakssparing og spar alt du klarer på ett år 
  • BSU: Hvis du ikke har spart til bolig tidligere, opprett en BSU-konto med bankens beste rente og få 20 prosent av sparingen tilbake på skatten!
{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }