Derfor lønner det seg å bruke Mastercard Ung

Mange er redde for å bruke kredittkort fordi de tror det er dyrt, men visste du at det i noen situasjoner kan lønne seg? Bruker du kortet smart, kan du faktisk spare penger!

Mange forbinder kredittkort med høye renter, men du kan faktisk gå i pluss ved å betale med kredittkort fremfor vanlig bankkort. Du får nemlig fordeler som gratis reiseforsikring og egenandelsforsikring på leiebil med på kjøpet. I tillegg kan du få gode rabatter og tilbud når du bruker kortet.

Slik sikrer du lønnsom bruk 

Det er kun hvis du ikke betaler hele kredittkortregningen ved forfall at du må betale renter på lånet. Betaler du alltid hele beløpet i tide, koster det deg ikke noe. Og med verktøyene du har tilgang på i nett- og mobilbanken er det såre enkelt. Bruk et kvarter på å sette opp avtalegiro med automatisk betaling ved forfall, så sparer du deg tid hver eneste måned i etterkant. Da går alt automatisk. 

Mastercard Ung har dessuten ingen årsavgift, og du handler gebyrfritt i både inn- og utland. Ved bruk i utlandet får du et lite valutapåslag, men det får du også om du bruker vanlig bankkort.

Fast følge på reisen

Med kredittkortet har du også gratis reiseforsikring. Hvis du betaler minst 50 % av reisen din med ditt Mastercard Ung, har du blant annet forsikring for avbestilling ved sykdom, skader som oppstår på reisen og tapt bagasje. Siden Mastercard fungerer over hele verden, er du i tillegg sikret problemfri betaling nesten overalt.

Og kanskje best av alt: Om du blir svindlet underveis er det bankens penger som blir borte og ikke penger fra brukskontoen din.

Alt samlet på ett sted = full kontroll

Å ha kredittkort i samme bank som du har andre kontoer i, er en stor fordel. Det gjør det kjempelett for deg å holde full oversikt over økonomien din, siden du får både kredittkort og kontoer samlet i én nettbank.

Du slipper også å klø deg i hodet og lure på hva PIN-koden på kredittkortet er. Koden blir den samme som på ditt vanlige bankkort.


Betaler du regningen til forfall, blir det ingen ekstra kostnader. Hvis du utsetter betalingen, betaler du renter. Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %. Låner du 15.000 over 12 måneder, koster det 1.518, og du betaler totalt 16.518 kroner.