Hva gjør jeg hvis jeg har fylt feil drivstoff?

Har du feilfylt bensin på en dieselbil er du ikke alene. Det er litt mindre vanlig å se tilfeller der diesel har blitt fylt på i en bensinbil. Dieselpistolen har vanligvis en tut som ikke passer inn i påfyllingshullet til en bensinbil. Uansett, så hjelper vi deg.

Hva gjør jeg nå?
Det viktigste du gjør nå er å unngå å starte bilen, slik at drivstoffet som er fylt feil går inn i motoren. Ring oss på (+47 915 02300) få fort du har lest dette, så skaffer vi deg veihjelp til nærmeste verksted samt leiebil (dersom du har dette i forsikringen).

Hva hvis jeg MÅ flytte bilen?
Er du nødt til å flytte bilen bort fra pumpene, vri kun om tenningen til første hakk, slik at du får løsnet rattlåsen. Det er veldig viktig at du ikke starter motoren, for da vil drivstoffet gå inn i motoren. Er bilen nøkkelløs med startknapp, må du finne ut hvordan du får frigjort rattlåsen uten å starte bilen. Vanligvis kan du trykke på startknappen uten å holde inne bremsen, men vi anbefaler at sjekker instruksjonsboka i bilen. Få hjelp til å dytte bilen til et trygt sted.

Er jeg dekket av forsikringen?
Har du kasko eller toppkasko bilforsikring er du dekket for feilfylling av drivstoff, uansett om du har startet motoren eller ikke. Vi hjelper deg både med transport av bilen til verksted samt pumping av bilen og reparasjon. Har du delkasko (minikasko) er du kun dekket for transport til verksted (veihjelp).

Du må betale egenandel og mister bonus ved bruk av forsikringen for feilfylling av drivstoff.

Kontakt oss så hjelper vi deg med med både veihjelp, verksted og leiebil.