Kan jeg droppe kasko?

Skal du kjøpe en litt eldre eller rimelig bruktbil? Da er det ikke sikkert det er lønnsomt eller nødvendig med kaskoforsikring.

mann sjekker bil. foto.
bil med motorstopp og mann.illustrasjon

Hva er kasko?

  • Kasko er en bilforsikring som dekker skader på egen bil som følge av blant annet kollisjon og utforkjøring. 
  • I tillegg dekkes alt som omfattes av ansvarsforsikring (skader påført andre personer, deres eiendeler og eiendom) og delkasko/minikasko (dekker brann, tyveri, innbrudd, veihjelp og glasskade).
  • Velger du toppkasko i stedet for vanlig kasko, får du en enda bedre forsikring. 

Må jeg ha kasko?

Nei, kaskoforsikring er ikke lovpålagt på samme måte som ansvarsforsikring. Vi anbefaler likevel kasko hvis du har en nyere bil. Har du en eldre bil som ikke lenger er like mye verdt, kan du vurdere om minikasko holder.

Uten kasko må du tåle å ikke få noe igjen på forsikringen ved selvforskyldt skade, også hvis bilen vrakes. Som en tommelfingerregel bør du kun droppe kasko hvis du har råd til å reparere eller kjøpe en tilsvarende bil, hvis noe skulle skje.

dame som kjorer bil og synger.illustrasjon

Billån uten kasko

Skal du låne penger med pant i bilen, krever banken som en hovedregel at du har kaskoforsikring. Dette for å ha sikkerhet i tilfelle skade. Unntaket er hvis du kjøper en litt eldre bruktbil til mellom 30.000 og 130.000 kroner. Da er kaskofritt billån et godt alternativ.