Eventyret i Sødalen

Holmek Palletering på Frei har ordrebøkene fulle de neste tre årene. Nå har de økt omsetningen til nabo Tig-Mek med 30 prosent.

Daglig leder Helge Eiken fra Holmek Palletering, Per Røsandhaug fra Tig-Mek og daglig lederBjørn Inge Neergaard fra Tig-Mek er svært godt fornøyd med samarbeidet mellom de tobedriftene.


Det er et lite industrieventyr som utspiller seg i Sødalen på Frei. For fem år siden år siden fikk Holmek forespørsel om å levere palleteringsmaskin til en fiskebåt. Det fikk de til, men gikk på et solid tap på leveransen.

Det ble starten på det som nå gir bedriften fulle ordrebøker i mange år fremover. For løsningen ble så bra, at redere over hele verden vil ha produktene.

- Vi fikk en forespørsel fra Steel-X på Sunnmøre. De skulle levere innredning til en fabrikktråler og hadde behov for palleteringsanlegg, forteller daglig leder Helge Eiken. Vi hadde tre ganger tre meter av plass til rådighet og resultatet ble at vi bygget i høyden. Dette ble kunden svært godt fornøyd med.

Det ble starten på en reise for flere enn Holmek palletering. Frem til nå har de levert utstyret sitt til fem båter, har en ordrereserve på 10 og har 10-12 båter på gang de neste tre-fire årene.

Naboen i Sødalen

Tig-Mek holder til som nærmeste nabo til Holmek. Naboer har de vært i 20 år og de har jobbet med hverandre tidligere, men nå er samarbeidet kraftig utvidet. Jobb som Holmek tidligere har dratt til Trondheim for å utføre, er nå flyttet over tunet til Tig-Mek.

- Vi har gått til anskaffelse av en laser som kutter jern for oss. Det var en tung investering, mendet gjør oss i stand til å lage rammeverket på palleteringsmaskinene til Holmek, forteller daglig leder Bjørn Inge Neergaard.

Dette betyr at i stedet for å bestille denne delen av jobben utenfor regionen, får Holmek nå produsert det samme over gata. Dette er en løsning som begge parter er svært godt fornøyd med.

- For oss betyr det enklere kommunikasjon og mindre transport og logistikk, sier Eiken. I tillegg så har Tig-Mek lang erfaring fra offshore, en bransje som krever mye. Dette gjør at produktene vi får fra Tig-Mek holder en meget høy standard, sier Eiken.

Bedre sammen

Eiken beskriver samarbeidet som enormt viktig. Uten naboen hadde ikke Holmek klart å ta unna så mye arbeid som de har tilgang på.

- Det er viktig å rendyrke mest mulig det vi er gode på. Resten må vi finne gode samarbeidspartnere som kan hjelpe til med, sier Per Eivind Røsandhaug i Tig-Mek.

Hos Tig-Mek er gleden stor for det utvidede samarbeidet. Bedriften gikk på en smell når nedturen i oljebransjen startet for tre år siden. Nå er det flere lyspunkter for bedriften, men avtalen med Holmek gir en stabilitet og forutsigbarhet de setter stor pris på.


Per Eivind Røsandhaug med maskinen som gjorde samarbeidet mulig. Laserskjærer av ypperste kvalitet.

Det produseres på løpende bånd i verkstedhallen til Tig-Mek. Avtalen med Holmek gir stabilitet og forutsigbarhet.

Fakta Holmek Palletering AS

Stiftet i 1954 av Magnar Hollen. Startet med produksjon av fyrkjeler. Første palleteringsanlegglevert til Felleskjøpet i 1967. Har levert mer enn 800 palleteringsanlegg over hele verden. 15 ansatte. Eies 66% av ansatte, 35% av Dynatec AS.

Fakta Tig-Mek AS

Etablert i 1987 i en garasje i Brunsvika. Flyttet til Sødalen i 1997. Startet med produksjon av utstyr til næringsmiddelindustrien. Har bygd kraner for Triplex og jobbet mye for offshorenæringen. Eies av Ole Johnny Furseth, Per Eivind Røsandhaug og Bjørn Inge Neergaard


Tore Lyngvær

http://ksu247.no

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }