skilt som viser veien til aksjeselskap. illustrasjon.

Starte aksjeselskap

Start AS selv – hos oss får du:

  • Stiftelsesdokumenter og vedtekter som lages automatisk
  • Brønnøysundregistrene begynner på saken din innen 5 virkedager
  • 6 måneder med gratis regnskapsprogram

Vi anbefaler at du benytter linken nedenfor kun dersom stiftelsesdokumenter og vedtekter beskriver spesielle forhold eller avtaler. Vær oppmerksom på at behandlingstiden for slike saker er vesentlig lengre hos Brønnøysundregistrene enn de som kommer fra "Opprett AS her"-knappen ovenfor.


Slik starter du et AS – steg for steg

Å starte et aksjeselskap trenger ikke å være komplisert. Her får du en enkel oversikt over prosessen – velg "Opprett AS her" når du er klar til å sette i gang.
 

signatur på papir. illustrasjon.

1. Stift selskapet

Når du skal opprette et aksjeselskap, må selskapet først stiftes. Når stiftelsesdokument og vedtekter er signert, regnes selskapet som stiftet.

Stiftelsesdokument og vedtekter lages automatisk i løsningen vår når du velger "Opprett AS her".

pengesekk. illustrasjon.

2. Sett inn aksjekapital

Når selskapet er stiftet, opprettes en bedriftskonto hos oss. Her setter du inn aksjekapitalen på minimum 30.000 kroner. 

kalender som ser på klokka. illustrasjon.

3. Registrer selskapet

Når aksjekapitalen er bekreftet hos oss, registrerer vi selskapet i Brønnøysundregistrene for deg, og du får et organisasjonsnummer. 

malespann. illustrasjon.

Gratulerer, du er i gang!

Når organisasjonsnummeret er klart, er du i gang. Du kan nå begynne å ta betalt for bedriftens varer og tjenester, og ordne alt det du trenger av bank-, forsikring- og regnskapstjenester hos oss.Dame skjønner noe. illustrasjon.

Vanlige spørsmål


Video placeholder image

Nå er det superenkelt å starte aksjeselskap

I samarbeid med Brønnøysundregistrene har vi nå gjort det mye smidigere å starte et AS. Du ordner alt du trenger i en og samme løsning, og tiden med flere ulike skjemaer på forskjellige steder er forbi. Dette betyr mye tid spart, og en superenkel reise for deg som skal starte din egen bedrift.


Anbefalt for aksjeselskap

Nettbank bedrift

Med nettbank bedrift får du god oversikt over økonomien. Du kan betale regninger, flytte penger og bruke verktøyene våre for å planlegge.

SpareBank 1 Regnskap

Et enkelt regnskapsprogram som passer godt for de fleste bedrifter. Du kan velge om du vil føre regnskapet selv, eller få hjelp av regnskapsfører.

Forsikring

Bedrifter med ansatte er lovpålagt å ha yrkesskadeforsikring, men det er også lurt med andre forsikringer som trygger bedriftens fremtid.

Pensjon

Bedrifter med ansatte er lovpålagt å spare til pensjon. En god pensjonsordning er viktig når du skal ansette nye folk, men også for å beholde de som jobber for deg.

Sjef i egen bedrift

Gratulerer med egen bedrift! Å være sin egen sjef gir deg stor frihet, men også risiko, rapporteringsplikter og frister å huske på. Feir oppstarten i dag! I morgen hjelper vi deg på veien videre.

Byggearbeider med mappe. Illustrasjon.

Starte bedrift-boka

E-boka for deg som skal starte bedrift

Få tips og råd, inspirasjon, metoder og oppskrifter når du skal starte bedrift. Hva du må tenke på, og hva du må gjøre for å komme i gang. Tipsene er samlet i en pdf.