Betal regningen med kredittkort

Må du betale en regning, men har lite penger på konto? Da kan du betale regningen med kredittkort, og så betale kredittkort-fakturaen senere.

En løsning når det er litt trangt økonomisk

Fra tid til annen kan mange av oss oppleve at det er utfordrende å få betalt alle regningene. Noen tyr derfor til dyre forbrukslån for å gjøre opp for seg, eller lar regningene gå til forfall – for deretter å betale dyrt i gebyr.

Regningsbetaling med kredittkortet er en enkel og ryddig tjeneste for deg som vil utsette en eller flere regninger, men som ikke ønsker å søke om lån for å få det til.


Slik fungerer regningsbetaling med kredittkort

  • Du kan betale alle typer regninger med kredittkortet, enten det er en regning med KID eller melding.
  • Denne regningen vises som en egen transaksjon på fakturaen du får på kredittkortet. Kredittkortfakturaen betaler du som vanlig.
  • Du må ha ledig kreditt på kortet for å benytte tjenesten.
  • Du kan ikke betale til Skatteetaten med kredittkort.
  • Du har ikke de samme rettighetene ved å benytte regningsbetaling med kredittkort. Konkurs og ikke motatt vare dekkes kun ved kjøp direkte med kredittkortet. 

Priser og vilkår

  • 25 kroner + 1 % av beløpet på regningen
  • Regningen kan være med KID eller melding

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Samlet kredittbeløp 16.518 kr. Produktet leveres av SpareBank 1 Kreditt AS.


5 eksempler på når det kan være lurt å betale regningen med kredittkortet

Det er ikke alle som jobber 8-16 og har fast jobb og inntekt hver måned. Frilansere, de som jobber i sesongbaserte yrker og de som ikke har fulltidsstillinger kan oppleve at inntekten varierer veldig gjennom året.

Det er selvsagt veldig viktig at du setter av penger på sparekontoen i de periodene inntekten tillater det, slik at du er godt rustet for de månedene du har lavere lønn. I tillegg har du nå mulgheten til å benytte deg av regningsbetaling med kredittkortet.

Har du fått en skikkelig skattesmell? Kanskje har vaskemaskinen takket for seg, samtidig som bilen brått trengte en kostbar reparasjon? De fleste av oss har opplevd situasjoner som dette, og slike ekstrautgifter kan bli en hard belastning oppå vanlige faste utgifter.

Uforutsette utgifter trenger ikke bety at du skal ta opp kreditt eller lån. Ved å betale for eksempel mobilregningen eller barnehageavgiften med kredittkortet kan du ta deg av det mer akutte.

Enkelte livssituasjoner byr på utfordringer som tvinger oss til å være utenfor arbeidslivet en stund. Kanskje må du ta ulønnet foreldrepermisjon for at hverdagen skal gå opp? Eller du får et opphold fra arbeidslivet mellom to jobber?

Å betale en eller flere regninger med kredittkortet kan bidra til at inntektsfallet blir enklere å håndtere, i og med at du kan utsette betalingen i inntil 45 dager.

Faste utgifter bør trekkes automatisk fra en regningskonto, slik at du ikke står i fare for å glemme betalinger. Alt vil være i sin skjønneste orden – så lenge du sørger for nok penger på regningskontoen.

Det du må være bevisst på, er å justere kontoen når summen på regningene er høyere enn vanlig. Kanskje har husleien økt, eller mobilbruken gått litt over styr? Hvis du ikke har beregnet at de faste utgiftene er høyere, vil regningsbetaling med kredittkort være en god redning.

Det er lett å bli svett når innboksen er smekkfull av alskens fakturaer. For de fleste av oss er dette et typisk scenario på våren, årstiden mange kaller høysesong for regninger. Også tiden før jul kan være brutal, med julegaver og viktige innkjøp på rekke og rad.

Mange er redde for å miste kontrollen når de velger betalingsutsettelse, og da kan regningsbetaling med kredittkortet være en god løsning. Da får du betalt alle regningene til rett tid og beløpene vises på kredittkortfaktura som du mottar senere. 


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no