Skadedyr-forsikring

Har du fått besøk av skadedyr eller ønsker å forsikre deg mot de små plageåndene? Både husforsikringen og innboforsikringen vår har dekninger som gir erstatning.

Skjeggkre

Innboforsikring topp har dekning mot skjeggkre og dekker bekjempelse av disse med inntil 50.000 kroner. Skjeggkre gjør ingen skade på bygninger eller mennesker, og anses ikke som skadedyr, så de vil derfor ikke være omfattet av husforsikringen.

Har du oppdaget skjeggkre i boligen din?

Mus og rotter

Det er særlig i vintermånedene, når mus og rotter trekkes mot varme på leting etter mat, de gjør mest skade. De kan gnage i treverk, ledninger, kabler og vannrør som kan føre til store skader. I tillegg kan lukt fra døde mus og rotter være sjenerende. Har du husforsikring topp er du dekket mot mus og rotter som gjør skade på boligen.

Har du fått besøk av mus eller rotter?

Maur

Det finnes maur som kan gjøre stor skade på selve bygningsmassen som for eksempel stokkmaur. Andre typer maur som jordmaur (sukkermaur) kan være sjenerende, men ansees ikke som skadedyr og dekkes dermed ikke av forsikringen. Har du fått stokkmaur på besøk kan disse gnage hulrom og ganger i både treverk og isolasjonsmaterialer.

Har du husforsikring med tilleggsdekning for sopp-, råte- og insektsskader er du dekket både mot skadene og bekjempelsen av maur som gjør skade på bygning.

Har du oppdaget maur som gjør skade?

Veggedyr og kakerlakker

Veggedyrene er små insekter på størrelse med eplefrø som gjerne holder til i sofa eller seng, og som lever av å suge blod. Veggedyr gjør ikke skade på bygningen, men kan være irriterende og gi stikk/kløe. Har du innboforsikring topp er du dekket med opptil 200.000 kroner til bekjempelse av veggedyr (og kakkerlakker).

Har du oppdaget veggedyr eller kakerlakker i boligen din?

Greit å vite

Er det skade på bygningsmassen (treverk, isloasjon e.l.) er det husforsikringen som gjelder. Har du skjeggkre, veggedyr eller kakerlakker gjør ikke disse noen skade, men kan til gjengjeld være svært sjenerende. Innboforsikring topp dekker fjerning av disse inntil 50.000 kroner. Husforsikring topp dekker alle skadedyr utenom insekter, men hvis du har tilleggsforsikring for sopp-, råte- og insekter er du også dekket mot skade fra insekter.

Egenandel

Ved skade på bygningen gjelder egenandelen du selv har valgt i forsikringsavtralen. Ved bekjempelse av skadedyr er egenandelen 2.000 kr uavhengig av hvilken egenandel du har valgt på husforsikringen.
 


Vilkår for Hus-, Innbo- og
Sopp-, råte, og insektsforsikring

Vilkår

Her kan du laste ned fullstendige vilkår som gjelder hvis du kjøper forsikring i dag.

Har du forsikring hos oss fra før, må du logge inn og sjekke vilkårene som gjelder for deg. 

Tilleggsforsikring til husforsikring:


Dame som rater best i test på forsikring

Best i test på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi har Norges beste skadeoppgjør i følge Bytt.no. I tillegg har vi svært fornøyde forsikringskunder, i følge Norsk kundebarometer (2021). Vårt forsikringsselskap Fremtind scorer nok en gang høyt i kategorien skadeforsikring, med 4 av 5 stjerner i testen.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser