Ikon, betalingskort

Bankkort

Med bankkort har du alltid tilgang til pengene dine. All bruk av bankkortet belastes kontoen din direkte.

Du kan bruke kortet som pengekilde i Vipps og i andre apper som f.eks NSB, Ruter og andre. Husk å oppdater kortnummer i appene når du får nytt kort fra oss.
Du kan bruke kortet til å ta ut kontanter over hele verden.
Du får kontaktløst bankkort som kan brukes til sikker betaling uten PIN-kode.

Priser

  • Årsavgift 300 kroner uten legitimasjon (Gratis for Alltid Pluss, Alltid 18-33 og LO Favør 18-34), 300 kroner med legitimasjon (Gratis for Alltid Pluss)
  • Gratis varekjøp i hele verden, og gratis uttak i SpareBank 1 sine minibanker i alle Alltid-programmer, for Seniorkonto og LOfavør.
  • 10,- ved uttak i andre bankers minibanker
  • kr 40 for minibankuttak i utlandet (Gratis for Alltid Pluss og Alltid 18-33) ved uttak i minibanker i utlandet
  • 2,00 % valutapåslag ved varekjøp og kontantuttak i utlandet

Sperre bankkortet

Har du mistet kortet eller tror andre kan ha fått tak i koden? Sperr kortet så raskt som mulig.

Eller kontakt oss på 915 02002, fra utlandet: +47 915 02002 så hjelper vi deg.


Er bankkortet ditt misbrukt?
Sperr kortet og anmeld saken til politiet. Deretter logger du deg inn i nettbanken og reklamerer på kortet ditt. Her velger du kortet som er misbrukt, klikker på «Se mer» og «Reklamasjon». Har du ikke allerede sperret kortet, vil det bli sperret når du sender inn reklamasjonen.

Se hvor enkelt det er å sperre og å åpne kortet igjen .Kredittkort er lurt ved netthandel

Når du skal handle på nett er det trygt å bruke kredittkort. Hvis noen prøver å lure deg, eller du ikke får det du har bestilt, kommer kredittkortselskapet på banen for å ordne opp med leverandøren.


Sikker kortbruk

Før du bruker kortet

Du bør lære deg PIN-koden utenat. Glemmer du koden finner du den igjen i nettbanken. Som en ekstra sikkerhet kan du bestemme at kortet bare skal kunne brukes i noen land og om det skal kunne brukes på nettet. Du skrur av og på regionsperren i mobilbanken eller nettbanken. 

Når du bruker kortet

Kontroller at beløpet er riktig før du taster koden, og pass på at ingen kikker deg over skulderen. PIN-koden på kortet ditt er det bare du som skal kunne. Selv ikke banken eller politiet trenger å vite koden din. Lån aldri bort kortet, og slipp det ikke av syne hvis du må levere det fra deg for å betale - for eksempel på restaurant. Vi anbefaler å ha to kort med på reise og å oppbevare de separat.


Kontaktløs betaling

Med kontaktløst bankkort kan du betale små beløp bare ved å berøre betalingsterminalen med kortet. Det er både kjappere og enklere.

Hva lurer andre på?