Miljølån

Det finnes flere smarte valg du kan gjøre for hjemmet ditt som sparer energi, gir deg lavere strømregning og som er en god gjerning for miljøet. Enova har en liste med mulige tiltak – og vi vil hjelpe deg på veien.


Renter og betingelser

  • 0,00 % nominell rente ut 2024
  • Ordinær rente på miljølån: 5,39 % (5,14 % eff.)
  • Lån inntil 300 000,- til kjøp og installasjon av energieffektiviserende tiltak
  • Maksimal nedbetalingstid 10 år
  • For å få 0,00 % rente ut 2024, må du ha boliglånet ditt i eller flytte det til SpareBank 1 SR-Bank

Priseksempel: Nominell rente 0,00 %* til og med 31.12.2024, deretter nominell rente 5,39 %, effektiv rente 5,14 %, 300.000,- o/10 år, kostnad: 84 843,- totalt: 384 843,-


Slik søker du om miljølån


miljø boliglån ikon

Kort om miljølån

Miljølån har bedre betingelser for å motivere flere til å ta del i det grønne skiftet. Kanskje du kan gjøre energieffektiviserende og kostnadsbesparende tiltak i boligen din?

Nå kan du få lån med 0,00 % nominell rente ut 2024 dersom du gjør smarte og energieffektiviserende tiltak, som for eksempel installasjon av varmepumpe, solceller og vannbåren varme. Når du velger miljøvennlige løsninger for hjemmet ditt, er det bra for både miljøet og lommeboka.

For å få miljølån med 0,00 % rente, må ditt øvrige boliglån også være hos oss. For andre kunder gjelder ordinær miljølånsrente.

Du kan søke om inntil 300 000 kroner i miljølån til alle energieffektiviserende tiltak som kvalifiserer for støtte fra ENOVA.

Som dokumentasjon må du fremlegge gyldig tilbud fra godkjent fagperson på tiltaket som skal gjennomføres. Når installasjonen er ferdig, kan du fremvise faktura til oss, slik at vi utbetaler lånet direkte til forhandler.

Kort fortalt, energieffektivisering er løsninger som forbruker mindre energi. Hvis for eksempel et hus etterisoleres, vil man etterpå oppnå samme varmekomfort i rommet med mindre energiforbruk. Sagt på en annen måte: det vil være positivt for både økonomien din og miljøet.

Det aller "enkleste" er å gjennomføre tiltak på boliger som er under konstruksjon, men realiteten for de fleste av oss er at boligen du vil energieffektivisere allerede er bygget. Heldigvis finnes det mange og enkle tiltak som kan gjøres likevel, som for eksempel solcelleanlegg eller smart varmtvannsbereder. 

Se hvilke tiltak som kvalifiserer til Enovatilskudd her

Mens energieffektivisering dreier seg om tiltak som er til det bedre for miljøet, handler energiøkonomisering om tiltak som er til det bedre for lommeboka di. Altså hvordan du kan bruke energi på en mer økonomisk måte.

Vurderer du å installere solcelleanlegg?

Eller vurderer du andre energieffektiviserende tiltak i boligen din? Vi samarbeider med flere bedrifter som kan hjelpe deg å få løst ditt behov. Husk å be dem om å sende søknad om miljølån til oss, så blir alt håndtert for deg. Enklere blir det ikke!

 

Er det på tide å produsere egen strøm?

Det er mange gode grunner for å gjøre boligen din mer energieffektiv. Det er bra både for lommeboka og for miljøet. Etterspørselen etter solceller til privatbolig har nå skutt i været. 

Støtteordninger

Hos ENOVA kan du få råd om energibesparende tiltak, og søke om støtte. Mange kommuner tilbyr også slike støtteordninger.

Ta en telefon eller sjekk nettsiden til din hjemkommune, så kan det hende du får enda mer igjen for den energibesparende investeringen du nå gjør i boligen din.

Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no