Boliglån

Miljølån

Det finnes flere smarte valg du kan gjøre for hjemmet ditt som sparer energi, gir deg mindre strømregning og som i det lengre løp også er en god gjerning for miljøet. Enova har en hel liste med tiltak du kan gjøre, og vi vil hjelpe deg på veien.


Renter og betingelser

Fra 0,00 % kr
  • Lån inntil 300 000,- til kjøp og installasjon av energieffektiviserende tiltak
  • Maksimal nedbetalingstid 10 år
  • For å få 0,00 % rente ut 2023 må du ha boliglånet ditt i SpareBank 1 SR-Bank
  • Normal rente på miljølån: 3,49%

Priseksempel Miljølån: Nom. rente 3.49%, eff. rente 3.99%, 0.3 mill o/10 år, kostnad: 63 015,- totalt: 363 015,-


Slik søker du om miljølån


miljø boliglån ikon

Kort om miljølån

Miljølån har bedre betingelser for å motivere flere til å ta del i det grønne skiftet. Kanskje du kan gjøre energieffektiviserende og kostnadsbesparende tiltak i boligen din?

Nå kan du få lån med 0,00 % nominell rente ut 2023 dersom du gjør smarte og energieffektiviserende tiltak, som for eksempel installasjon av varmepumpe, solceller og vannbåren varme. Når du velger miljøvennlige løsninger for hjemmet ditt, er det bra for både miljøet og lommeboka di.

For å få miljølån med 0,00 % rente, må ditt øvrige boliglån også være hos oss. For andre kunder gjelder ordinær miljølånsrente på 3,49 %.

Du kan søke om inntil 300 000 kroner i miljølån til alle energieffektiviserende tiltak som kvalifiserer for støtte fra ENOVA.

Som dokumentasjon må du fremlegge gyldig tilbud fra godkjent fagperson på tiltaket som skal gjennomføres. Når installasjonen er ferdig, kan du fremvise faktura til oss, slik at vi utbetaler lånet direkte til forhandler.

Kort fortalt, energieffektivisering er løsninger som forbruker mindre energi. Hvis for eksempel et hus etterisoleres, vil man etterpå oppnå samme varmekomfort i rommet med mindre energiforbruk. Sagt på en annen måte; det vil være positivt for økonomien din og miljøet.

Det aller "enkleste" er å energieffektivisere boliger allerede under konstruksjon, men realiteten er at de fleste av oss allerede har en bolig. Derfor handler det om å se på hva du kan gjøre for din bolig.

Heldigvis finnes det mange og enkle tiltak som kan hjelpe deg å få en mer energieffektiv bolig.

Mens energieffektivisering dreier seg om tiltak som er til det bedre for miljøet, handler energiøkonomisering om tiltak som er til det bedre for lommeboka di. Altså hvordan du kan bruke energi på en mer økonomisk måte.

Er det på tide å produsere egen strøm?

Det er mange gode grunner for å gjøre boligen din mer energieffektiv. Det er bra både for lommeboka og for miljøet. Etterspørselen etter solceller til privatbolig har nå skutt i været. 

Støtteordninger

Hos ENOVA kan du få råd om energibesparende tiltak, og søke om støtte. Mange kommuner tilbyr også slike støtteordninger.

Ta en telefon eller sjekk nettsiden til din hjemkommune, så kan det hende du får enda mer igjen for den energibesparende investeringen du nå gjør i boligen din.

Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no