5 grunner til å starte IPS-sparing

Det er ingen tvil om at IPS er en gunstig måte å spare til pensjon på egenhånd. Men hvem skal passe på pengene dine? Her har du 5 grunner til å velge SpareBank 1. 

1. Sparing som er tilpasset DEG

Når du starter IPS-sparingen din hos oss, er jobben vår å forvalte pengene dine på en måte som gjør at de har gode vekstforhold til den dagen du skal ta de ut. Vi går gjennom ulike faser i løpet av livet, og gjennom de ulike livsfasene oppstår det som regel ulike sparebehov. I en periode kan fokuset være på å komme inn i boligmarkedet, mens i en annen kan det være å etablere familie.

Når du oppretter IPS-kontoen din hos oss vil du få det som heter «alderstilpasset sparing». Du får rett og slett en løsning som er tilpasset hvor gammel du er. Dette gjør vi for at du skal slippe å bruke masse tid på å tilpasse sparingen din helt frem til pensjonsalder.

La oss forklare dette litt nærmere:

Som ung skal du spare over lang tid, og da bør du ha en høy andel av aksjer i sparingen din.

Aksjer!!? – tenker du kanskje da, høres veldig risikabelt ut.

Det er riktig at mer aksjer øker risikoen, men basert på historiske tall og vår erfaring er det det som gir deg mest igjen for pengene dine når du skal spare i så lang tid. Når du blir eldre, og det er færre år til du skal gå av med pensjon, reduseres andelen aksjer og risikoen tas ned tilsvarende – og alt dette skjer helt automatisk.

Du står selvfølgelig helt fritt til å bytte til en annen profil hvis du ønsker å styre selv. Det kan du enkelt gjøre i mobilbanken og nettbanken etter at kontoen er opprettet.

– Filosofien er ikke bare enkel, men også veldig god – det viser resultatene våre, sier Una Mathisen som er leder for sparing i SpareBank1.

2. Enkelt og trygt

Pensjonssparing i SpareBank 1 er enkelt, tilgjengelig og trygt. Vi har 300 kontorer med rådgivere som står klare til å hjelpe deg når du trenger det. Enten du ønsker å gjøre alt selv eller få hjelp av en rådgiver, tilrettelegger vi for at du får den informasjonen du trenger for å ta det riktige valget – både for situasjonen i dag og i fremtiden.

3. Garanti

Pensjonssparing er ikke noe folk ønsker å gamble med. Derfor har IPS-sparing hos oss garanti mot negativ avkastning i utbetalingstiden, for at du skal få en forutsigbar og trygg pensjonsutbetaling.

Det vil si at de sparepengene du har opparbeidet deg når beløpet skal betales ut, er du garantert å få utbetalt. Saldoen kan aldri reduseres med mer enn det du har fått utbetalt og kostnadene knyttet til kontoen.

4. Mest fornøyde kunder

Kundene våre betyr alt. Derfor er det også fint med tilbakemeldinger på at de trives hos oss. Kundene våre, har kåret oss til bransjevinner på skadeforsikring i årets kundebarometer – både på kundetilfredshet og lojalitet. 

5. Alt på ett sted!

Hos oss får du bank, pensjon og forsikring på samme sted. Dette er ting som henger tett sammen, og ved å samle alt får du oversikt over alle avtalene dine i en og samme nettbank og mobilbank.

Slik fungerer IPS-sparing

IPS er et insentiv fra staten som skal hjelpe nordmenn med å sette av penger til pensjonstiden. Du bestemmer selv om du vil spare lite eller mye, men du kan spare inntil 15.000 kroner i året. Uavhengig av hvor mye du velger å spare får du en skattefordel på 22 % av sparebeløpet, i form av utsatt skatt. Det er først når du tar ut pengene at du begynner å skatte.

Det vil si at setter du av en tusenlapp i måneden, et totalt sparebeløp på 12.000 kroner, får du tilbake 2.640 kroner på skatten året etter.  Du sparer altså 2.640 kroner mer enn du ellers kunne sette av.Setter du disse pengene inn igjen på IPS-kontoen din, trenger du dermed kun å spare 9.360 kroner fra egen lomme året etter for å oppnå samme sparebeløp på 12.000 kroner.

Foto: Marianne Christensen, produktsjef for pensjon i SpareBank 1

Skatteutsettelse

Når du starter utbetalingen av pensjonen skatter du av beløpet som alminnelig inntekt. Vi kan derfor beskrive skattefordelen på 22 % som en slags skatteutsettelse. Men i løpet av den tiden du da har spart, har du også fått avkastning på skattepengene gjennom mange år.

– Det er dette som gjør IPS til gunstig pensjonssparing. Selv om du må skatte av beløpet når du begynner å ta ut pengene, vil du klare å bygge opp en langt større verdi med IPS enn uten. Dette på grunn av avkastningen du får på pengene du «låner» av staten, sier Marianne Christensen, produktsjef for pensjon i SpareBank 1. 

IPS er pensjonssparing i fond, som gir deg skattefordel på 22% av sparebeløpet i form av utsatt skatt.

Hvor i livet er du?

Din pensjon er pengene du skal leve av i fremtiden. Å spare smart kan gi deg en bedre hverdag som pensjonist. Velg den livsfasen du er i, så hjelper vi deg i gang.

Ung
For deg mellom 18 - 34 år
Voksen
For deg mellom 34 - 50 år
Godt voksen
For deg mellom 50 - 62 år
Snart pensjonist
For deg som er over 62 år