Helseerklæring

Når du kjøper en personforsikring er det lovpålagt å levere helseopplysninger. Det gjør du ved å svare ærlig på alle spørsmålene i helseerklæringsskjemaet.

Hva er helseerklæring?

En helseerklæring er et skjema som det er lovpålagt å fylle ut når du kjøper personforsikring. Helseerklæringsskjemaet inneholder spørsmål om din helse, yrke og livsstil. Vi trenger denne informasjonen for å kunne beregne riktig pris og vilkår for deg. I sjeldne tilfeller ved alvorlig sykdom kan det hende vi ikke kan tilby forsikring.

Når du kjøper en personforsikring får du tilsendt en link til et helseerklæringsskjema. Det tar ca 10-15 minutter å svare på skjemaet. Det er viktig at du svarer ærlig og nøyaktig når du fyller ut helseerklæringsskjemaet. Hvis ikke kan det være at du ikke får kjøpe forsikringen. Det kan også hende du ikke får erstatning hvis det skulle skje noe.

Når du har fylt ut, signert og sendt inn helseerklæringen er du midlertidig forsikret mens vi behandler helseopplysningene dine. Det vil si at du er forsikret for uforutsette hendelser, som ikke har sammenheng med helsetilstanden før du signerer avtalen.

par-foran-pc

Spørsmål og svar om helseerklæring