Vannskade og forsikring

Har du vannlekkasje fra taket, vann i kjelleren eller fuktskader på badet? Både husforsikringen og innboforsikringen vår har dekninger som kan gi erstatning.

Paraply ikon

Greit å vite

Det er du selv som er ansvarlig for oppfølging og vedlikehold av hytta/huset ditt. Forsikringene dekker plutselige og uforutsette hendelser som fører til skader, i henhold til vilkårene.

 Ved skade er det husforsikringen/hytteforsikringen som dekker skade på selve bygningen og det som er montert fast (parkett, peis, varmtvannsbereder, varmepumpe, kjøkken-innredning osv.), mens innboforsikringen dekker tingene dine.

Lekkasje i tak

Topp husforsikring dekker følgeskader av vannlekkasje fra utett tak som er mindre enn 40 år gammelt. Har du standard husforsikring er du ikke dekket mot følgesskader fra utett tak. Har du et nytt tak, kan du være dekket av selve garantien på taket. 

Har du fått fysisk skade på taket (eksempelvis som skyldes storm eller et tre som har falt over taket) som gjør at du har fått vannskade, kan du være dekket både av standard og topp husforsikring. Da er du dekket både for utbedring av selve skaden, samt følgeskadene.

 

Har du vannlekkasje fra taket?


Lekkasje fra varmtvannsbereder

Har du hatt lekkasje fra varmtvannsberederen er du dekket for følgeskader fra både standard og topp husforsikring.

Har du hatt skade på selve varmtvannsberederen som skyldes lynnedslag, kortslutning, elektrisk fenomen eller brudd på ledning er du også dekket for selve varmtvannsberederen (minus aldersfradag).
 

Har du hatt lekkasje fra, eller skade på varmtvannsbereder?

Fukt/vann i kjeller

Fukt og vann i kjeller kan føre til mugg og råte, som igjen kan føre til en helserisiko for de som oppholder seg i boligen. Det er derfor viktig å starte tørking og ventilering så fort som mulig etter at vannskaden er oppdaget.

Årsaken til fukt i kjelleren er ofte liten eller ingen drenering rundt huset, tette dreneringsrør eller dårlig ventilering som fører til høy luftfuktighet og kondens. Husforsikringen vil normalt ikke dekke sviktende vedlikehold.

Har du fått skader på huset (samt følgeskader) som følge av vannlekkasje på grunn av ekstrem nedbør, flom eller rørbrudd er du dekket av husforsikringen. Innboforsikringen dekker i så fall tingene dine.

 

Har du oppdaget fukt/vann i kjeller?

Muggsopp og råte

Har du hus- eller hytteforsikring kan du kjøpe tilleggsforsikring for sopp og råte. Den dekker skader som har oppstått ved råte, sopp eller insekter som ødelegger bygningen. Se vilkår for fullstendige dekninger.

Har du oppdaget råte/hussopp?

Vannskade i sameie/borettslaget

Bor du i borettslag eller sameie må du ta kontakt med styret for å kunne bruke forsikringen dersom du har hatt vannskade på selve bygningen. Dette gjelder også skade på parkett og andre gjenstander som er montert fast i bygningen. 

Innboforsikring er ikke inkludert i fellesutgiftene. Har du hatt skade på tingene dine, er det denne forsikringen som gjelder. Få veiledning og meld skade på tingene dine


Vilkår for Hus-, Innbo- og
Sopp-, råte, og insektsforsikring

Vilkår

Her kan du laste ned fullstendige vilkår som gjelder hvis du kjøper forsikring i dag.

Har du forsikring hos oss fra før, må du logge inn og sjekke vilkårene som gjelder for deg. 

Tilleggsforsikring til husforsikring:


Dame som rater best i test på forsikring

Best i test på kundelojalitet, kundeservice og skadeoppgjør

Tusen takk til alle våre kunder! I følge Norsk kundebarometer (2020) er vårt forsikringsselskap Fremtind nok en gang blant de beste i kategorien skadeforsikring, med 4 av 5 stjerner i testen. Vi har de mest lojale forsikringskundene for fjerde året på rad. Vi har også Norges beste kundeservice og skadeoppgjør i følge Bytt.no. Les mer om våre best i test-utmerkelser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no