Gjør Mastercard til feriekortet

Det er lurt å betale selve ferieturen med Mastercard for å få gratis reise- og avbestillingsforsikring. I tillegg gir bruk av kredittkort flere rettigheter og økt sikkerhet på reise. 

De fleste pleier å legge kredittkortet i safen, og betale for måltider, opplevelser og shopping med det vanlige bankkortet – slik du er vant med å gjøre hjemme. Men det smarteste er å gjøre det omvendt.

Hvorfor? Med Mastercard som brukskort på ferien vil du:

  • Ikke risikere å få kontoen tappet. Brukskontoen er dine penger. Kredittkortet er bankens penger. 
  • Ha bedre klagemuligheter og raskere løsningsvei. Har du blitt lurt eller gjort et dårlig kjøp, kan det være vanskelig å reklamere til forhandleren etter at du har kommet hjem. Fordelen med kredittkortet er at du ennå ikke har betalt fra egen lommebok. Gjennom finansavtaleloven har du bedre rettigheter ved kredittkortkjøp. 
  • Gratis kontantuttak i utlandet. Bruker du Mastercard når du tar ut kontanter i utlandet, påløper ikke gebyr. 
  • Gratis å bruke kortet når du handler. Med mindre det er en unormalt lang ferie, slipper du unna rentekostnader så lenge du betaler tilbake pengene etter hjemkomst.
  • Slippe å betale egenandel på leiebilforsikringen. Har du uhell med leiebilen dekkes egenandelen med inntil 12.000 kroner.
Alltid to kort på reise 

Om noe skulle skje på ferien, som at du mister et kort eller blir frastjålet lommeboken, er det kjekt å ha et annet kort i bakhånd. Det kan fort bli styr å få tak i kontanter til resten av ferien om du plutselig står der, kortløs og forfjamset. Har du med både bankkort og kredittkort, og oppbevarer de på forskjellige steder, er du på den sikre siden.

Betal fakturaen til forfall, så slipper du renter 

Ved å betale med Mastercard har du hele tiden full oversikt og kontroll i din nett- og mobilbank. En av fordelene med Mastercard er at du enkelt kan overføre mellom kort og konto, eller betale inn ekstra når det måtte passe. Det er viktig å tenke på siden du betaler med penger du låner. Betal fakturaen til forfall og du slipper å betale renter. 

Skal du til utlandet? Ikke reis uten kredittkort - bestill i dag!

Priseksempel ved utsatt betaling: ${products.kredittkort.priseksempel}