Forsikring og leiebil

Skal du på ferie og lurer på om du trenger egen forsikring på leiebilen? Eller lurer du på om du kan få leiebil mens bilen er på verksted? Her er svarene på spørsmålene rundt forsikring og leiebil.

Egenandelsforsikring leiebil

Seriøse leiebilselskaper har forsikring på alle sine biler. Men mange ønsker likevel å selge deg kostbare tilleggsforsikringer som for eksempel «egenandelsforsikring».

Har du reiseforsikring hos oss har du også egenandelsforsikring. Det betyr at vi dekker hele egenandelen som står i leiebilkontrakten, ved skade eller tyveri av leiebil på ferie-, fritid- eller jobbreise i utlandet og i Norge. Hvis du oppfyller kravene til reiseforsikring via ditt MasterCard, dekkes inntil 12.000 kroner per skadetilfelle. 

Gjelder kun personbil.
 

Dette dekkes ikke:

  • Egenandel ved skade på helårsleid bil, leasingbil eller bil via bilpool.
  • Leiebil leid i forbindelse med flytting eller hjemkjøring av varer.
  • Leiebil du har som følge av at egen bil er på verksted.
par som kjører leiebil i utlandet

Leiebil mens bilen er på verksted

Har du kasko (med leiebil som tilvalg) eller toppkasko på bilforsikringen din (gjelder også elbil og bobil) kan du få leiebil hvis bilen må på verksted. Det gjelder kun verkstedbesøk som følge av skade som dekkes av forsikringen.

Har du kasko (med leiebil som tilvalg) har du krav på leiebil i 15 dager, eller 45 dager dersom du har toppkasko. Ved skade får du velge mellom leiebil eller kontantoppgjør.

Når du har leiebil er det bilforsikringen til utleieselskapet som gjelder. Da gjelder ikke egenandelsforsikringen du har i reiseforsikringen.
 

Usikker på om du har leiebil inkludert i forsikringen din?
Da kan du enten logge inn til mine forsikringer, mobilbanken eller nettbanken.
Gå til Mine forsikringer > Bilforsikring > Vis avtaledokument.

Rabatt på leiebil

Få opptil 20 % rabatt på leiebil både i Norge og utlandet via ditt SpareBank 1 Mastercard.

Les mer om leiebil-rabatten

Dame som rater best i test på forsikring

Blant Norges beste på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi ble kundefavoritt 2022 og er samlet sett blant Norges beste på skadeoppgjør ifølge Bytt.no. Vårt forsikringsselskap Fremtind kommer best ut på både skadeoppgjør, kundeservice og kundetilfredshet for flere typer forsikringer, blant 19 forsikringsselskaper.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser