Bruk to minutter nå, så er alderdommen i boks

Drømmer du om å utforske India, kjøpe leilighet i Paris eller leve livet på landet som pensjonist?

Da har vi en god nyhet til deg – Pensjonssparekonto!

Vi er mange "pensjonsstrutser" der ute – du vet oss som stikker hodet i sanden og utsetter pensjonssparing fordi vi tror det er komplisert og at det tar så lang tid å komme i gang. Vi vil så gjerne, men finner alltid en unnskyldning for å skyve pensjonen foran oss. Det er jo så lenge til pensjonisttilværelsen – dessuten er det altfor mye å sette seg inn i.

Det er jo bare å innrømme at vi helst bruker tiden vår på morsommere ting enn pensjon. I en undersøkelse som Respons Analyse har gjort for SpareBank 1, svarer nesten 8 av 10 i aldersgruppen 18 til 24 at de ikke sparer til egen pensjon, men hele 57 % planlegger å starte sparingen.

Men hvis du vet at du nå kan sikre deg en behagelig alderdom - på to minutter – da er det vel bare å sette i gang? 

Pent pensjonssjokk

- Med vår pensjonskalkulator taster du bare inn alderen din og så får du opp hvordan andre på din egen alder sparer til pensjon. Samtidig får du vite hvor mye du kan forvente å ha på Pensjonssparekontoen dersom du går av med pensjon som 67-åring.

- Og nå snakker vi om positivt pensjonssjokk, forteller produkteier sparing i SpareBank 1 SR-Bank, Maren Stangeland Oftedal.

Du bestemmer

- Du velger selvsagt selv hvor mye du vil spare, og minimumsbeløpet er 300 kroner per måned, men hvis du for eksempel er 26 år så får du opp at andre på din alder i snitt sparer 500 i måneden. Det blir 556 000 kroner mer til pensjon, det. 

Maren Stangeland Oftedal er produkteier
sparing i SpareBank 1 SR-Bank.


God investering

- Det er alderen din som avgjør hvordan pengene investeres, og du får automatisk en blanding av aksjer- og rentefond. SpareBank 1 sine eksperter sørger for at fordelingen av dette vil justeres og tilpasses din alder, slik at du kan bekymre deg over andre ting enn pensjonen. De to minuttene det tar, kan være den smarteste investeringen du gjør i år, sier Maren. 

Når du starter pensjonssparing hos SpareBank 1, får du altså automatisk en alderstilpasset investeringsprofil. - Det betyr at vi ser på fordelingen mellom rente- og aksjesparing og justerer ned risikoen etterhvert som du blir eldre. Dette skjer ved at andelen aksjefond reduseres, og andelen rentefond økes. Du har større sjanse for god avkastning når du er ung, samtidig som du sikrer gevinsten når du nærmer deg pensjonsalder.