Slik ivaretar vi ditt personvern

Vi i SpareBank 1 Ringerike Hadeland tar ditt personvern på alvor, og vi jobber kontinuerlig med å sikre at dine personopplysninger skal være trygge hos oss. I denne personvernerklæringen kan du lese mer om hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Personvernerklæringen er oppdatert 07.10.2019

Begreper

Med «du» mener vi deg som kunde, potensiell kunde, medarbeider hos en av våre kunder eller andre brukere av våre tjenester. Når vi skriver "SpareBank 1" mener vi SpareBank 1 Ringerike Hadeland og de selskapene i SpareBank 1 du har et kundeforhold til.

Behandlingsansvarlig

SpareBank 1 Ringerike Hadeland og de selskapene i SpareBank 1 du har et kundeforhold til, er ansvarlige for å behandle dine personopplysninger. For å kontakte oss om personvern, kan du sende en e-post til vårt personvernombud Kjetil A. Pedersen, kap@rhbank.no.

Personopplysningene vi samler vi inn

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som knyttes direkte eller indirekte til deg som person. De ulike bankene og selskapene i SpareBank 1 behandler ulike typer personopplysninger om deg avhengig av hvilket forhold du har til disse og hvilke produkter og tjenester du har kjøpt.

Hengelåsikon med bakgrunn.

Lovlig grunnlag for bruk av dine personopplysninger

Vi vil aldri bruke personopplysningene dine uten å ha et behandlingsgrunnlag – den lovlige grunnen som foreligger for å behandle dine personopplysninger. I SpareBank 1 bruker vi fire behandlingsgrunnlag.

Dette bruker vi personopplysninger til

Formålet med å bruke dine opplysninger er i første rekke kundeadministrasjon og å oppfylle våre forpliktelser overfor deg. Vi bruker de også for å gi deg informasjon og tilbud, og oppfylle våre rettslige forpliktelser.
Chatikon med bakgrunn.

Utlevering av personopplysninger

Noen ganger deler vi opplysninger om deg med andre som har rett til å bruke dem, for eksempel offentlige myndigheter, leverandører av betalingstjenester eller selskaper i SpareBank 1-alliansen. Det kan være for å oppfylle vår avtale med deg, rettslige forpliktelser eller ivareta våre legitime interesser.
Dine rettigheter

Dine rettigheter

Her finner du informasjon om hvilke rettigheter du har når vi behandler personopplysninger om deg.
Dine rettigheter

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene?

Vi lagrer personopplysningene dine så lenge de er nødvendige for formålene de ble samlet inn og behandlet for, med mindre lov eller forskrift krever at vi lagrer dem lenger. Etter det blir de slettet eller anonymisert.
Dine rettigheter

Slik bruker vi informasjonskapsler (cookies) og analyseverktøy

Det er viktig for oss at du føler deg trygg når du besøker nettsiden vår, samtidig som vi kan yte vårt beste for å gi deg det du trenger.
Dine rettigheter

Spørsmål og klager

Hvis du mener vi bryter personvernreglene eller er misfornøyd med behandlingen av din henvendelse, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, slik at vi kan gi svar og avklare eventuelle misforståelser.
Dine rettigheter

Endringer i personvernerklæringen

Med jevne mellomrom må vi oppdatere personvernerklæringen for å gi deg rett informasjon om hvordan vi behandler personopplysningene dine.

Personvernerklæringen er oppdatert 20.5.2019

Det skal være lett for deg å få informasjon og nærmere forklaring om taushetsplikten og personvernet. Her kan du lese mer om hva det innebærer for deg som kunde hos oss. Vår personverninformasjon er i tråd med anbefalingene i bransjenorm fra Finans Norge. 

Når vi skriver «du» i denne personvernerklæringen, mener vi deg som kunde, potensiell kunde, medarbeider hos vår kunde eller andre brukere av våre tjenester.

Når vi skriver «SpareBank 1» i denne personvernerklæringen mener vi SpareBank 1 Ringerike Hadeland og/eller de selskapene i SpareBank 1 som du har et kundeforhold til.

 

Behandlingsansvarlig

Det er SpareBank 1 Ringerike Hadeland og/eller de selskapene i SpareBank 1 som du har et kundeforhold til, som er ansvarlige for å behandle dine personopplysninger. Har du behov for å komme i kontakt med oss om personvern, kan du sende e-post til vårt personvernombud Kjetil A. Pedersen, kap@rhbank.no.
 

Felles behandlingsansvar for visse behandlinger

Noen ganger har vi et felles ansvar for behandling av personopplysninger om deg sammen med en annen SpareBank 1-bank eller selskap. Dette gjelder blant annet i følgende tilfeller:

  • Bankene i SpareBank 1-alliansen og BN-bank vil noen ganger samarbeide om å utvikle felles maskinlæringsmodeller basert på pseudonymiserte (se forklaring på datatilsynet.no) opplysninger om et utvalg av sine kunder, for eksempel til bruk i bankenes lovpålagte antihvitvaskingsarbeid.