Pensjonskonto

Pensjonskonto er enkel sparing til pensjon. Bare skriv inn alderen din, så er du i gang. Du kan også se hva andre sparer.

Fleksibel sparing - spar så mye og så ofte du vil.
Du kan ta ut hele eller deler av sparebeløpet når som helst.
Alderstilpasset spareprofil gjør sparingen optimal for akkurat deg.

Å spare til pensjon er enklere enn du tror

Når du sparer i pensjonskonto plasseres pengene dine i fond. Du får en oppstartsprofilen som heter alderstilpasset sparing. Det betyr at sparingen tilpasses alderen din.

Som ung kan du spare over lang tid og ta større risiko for å få bedre avkastning. Det vil si at du har en høyere andel aksjer i sparingen din. Når du blir eldre reduseres andelen aksjer og det blir mindre risiko knyttet til sparingen. Nedtrapping starter automatisk når du passerer 40 år og varer frem til du fyller 67 år.

Du står fritt til å bytte til en annen profil etter at avtalen er opprettet. Dette kan du gjøre selv i nettbanken.Priser

  • Med alderstilpasset profil koster forvaltningen 1,50 % ved 100 % aksjer.
  • Prisen trappes ned og ved 20% aksjer koster forvaltning 0,62 % av saldo.
  • Administrasjon av avtalen koster 0,1 % av saldo.

Slik velger du investeringsprofil

Hvis du vil påvirke pensjonssparingen din, kan du selv velge fordelingen mellom aksjesparing og rentesparing. Dette gjør du i nettbanken din. Du finner mer informasjon om hva profilene inneholder og historisk avkastning her.

For deg som er opptatt av trygghet og ønsker lav risiko på sparepengene dine.

Forvaltningshonorar 0,70 prosent.

For deg som er opptatt av trygghet og avkastning og ønsker moderat risiko på sparepengene.

Forvaltningshonorar: 1,00 prosent.

For deg som er opptatt av avkastning på sparepengene og er villig til å ta en del risiko. Sparesaldoen kan svinge mye underveis i sparingen.

Forvaltningshonorar 1,25 prosent.

For deg som er opptatt av høy avkastning på sparepengene, og er villig til å ta høy risiko. Sparesaldoen svinger mye underveis i sparingen.

Forvaltningshonorar: 1,50 prosent.


Vilkår og viktig informasjon om pensjonskonto

Vi prøver å gjøre det enkelt å forstå produktene våre her på nettsiden, men selvfølgelig kan det være noe du ikke fant svar på likevel. Er det ord og uttrykk du lurer på hva betyr? Se ordliste på finansnorge.no.

Du kan laste ned fullstendig vilkår og viktig informasjon om pensjonskonto under.

Produktet leveres av SpareBank 1 Forsikring

Nye skatteregler fra 1. januar 2019
Fra 2019 deles den skattepliktige avkastningen for pensjonsskonto i aksjeavkastning og renteavkastning. De nye reglene innebærer en høyere skattesats på aksjer enn på renter, men gir deg også skjermingsfradrag og rabatt på aksjer ved beregning av formue.
 

Hva lurer andre på?