Ny skattemelding for næringsdrivende

Den nye skattemeldingen for næringsdrivende er enklere å fylle ut og sende inn. 

 

Skattemeldingen er enklere å forstå og mindre tidkrevende å fylle ut

Den nye skattemeldingen for næringsdrivende er enklere å fylle ut. Flere av opplysningene er automatisk fylt ut på forhånd, og du får med én gang beskjed hvis du legger inn ulogiske tall, feil eller differanser.

Du har også muligheten til å sende inn en foreløpig versjon av skattemeldingen, altså gjøre en "testinnsending". Da får du vite om du får igjen på skatten, eller om du må betale restskatt. Du kan sende inn en foreløpig versjon så mange ganger du vil. 

Dette gjør at du bruker kortere tid på å fylle ut skattemeldingen og har større sjanse for å gjøre det riktig når du sender den inn.

 

dame-tenker-okonomi

Fra et vell av skjemaer til én næringsspesifikasjon

Alle skjemaer og næringsoppgaver er slått sammen til én næringsspesifikasjon som du legger ved skattemeldingen.

Næringsspesifikasjonen er delt inn etter temaer som naturlig henger sammen, slik du kjenner det fra den nye skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister. 

Alle næringsdrivende skal sende inn næringsspesifikasjon i 2022.

Kun enkeltpersonsforetak får den nye skattemeldingen i 2022

I 2022 er det personlig næringsdrivende, eller de som har enkeltpersonsforetak, som får den nye skattemeldingen. Etter hvert får også de andre selskapstypene det, og alle næringsdrivende får den nye versjonen i 2024.

SpareBank 1 Regnskap loser deg trygt gjennom skattemeldingen

Med SpareBank 1 Regnskap guides du gjennom alle stegene i skattemeldingen. I årsavlutningsmodulen vår har vi gjort det enkelt for deg å fylle ut næringsspesifikasjonen og levere skattemeldingen, slik at du slipper å stresse så mye med det. 

dame-signert-ark