Starte AS
- hvordan opprette AS og starte aksjeselskap

Å bli kunde hos oss og velge riktig selskapsform er blant de første og viktigste stegene for å legge et godt grunnlag for deg som skal bli din egen sjef.  Når du velger å starte AS og opprette aksjeselskap kan gode råd komme godt med. Her forklarer vi litt mer om hva et aksjeselskap (AS) er og hva du må tenke på før du starter.  

illustrasjon av kvinne som jobber på datamaskin

Opprette aksjeselskap (AS) med en gang?

Når du starter aksjeselskap (AS) og blir kunde hos oss, får du en konto slik at du har et sted å overføre aksjekapitalen til. Denne må være minimum 30.000 kroner. Vi godtar ikke kontantinnskudd som aksjekapital. Når dette er på plass, kan du registrere og opprette aksjeselskapet. I vår løsning kan du starte registrering og avbryte uten å måtte starte på nytt, vi lagrer informasjonen du har fylt inn slik at du kan fortsette når det passer deg.

Aksjeselskap - hva er egentlig et AS?

  • En eller flere eiere.
  • Må registreres i Foretaksregisteret.
  • Krav om oppstartskapital, også kalt aksjekapital, på minst 30.000 kroner.
  • Eierene er bare økonomisk ansvarlig hvis de kausjonerer for lån som selskapet tar opp. Det er strenge regler for å ta ut penger av selskapet.
  • Ingen utbytteskatt før dere tar ut penger fra selskapet, og bare selskapsskatt av overskuddet.
  • Samme person kan være eier, styremedlem, daglig leder og ansatt. Du kan altså ansette deg selv i selskapet for å få bedre pensjon og sykepenger.

Starte aksjeselskap - steg for steg