Gebyrfritt kontantuttak i utlandet

Uansett hvor digitale vi er og hvor hyppig vi trekker kortet, har ikke kontanter gått helt av moten – i alle fall ikke når vi er i utlandet. Gebyrfritt kontantuttak er derfor enda en god grunn til å la kredittkortet være et like selvsagt reisefølge som passet. Den føyer seg i rekken av fordeler du får ved å bruke kredittkort på reisen, og ikke bare når du bestiller den.

Større trygghet

På nye steder er det ikke alltid lett å vite hvor du trygt kan betale eller ta ut penger. Skulle du være uheldig å bli utsatt for svindel eller at du mister eller blir frastjålet kortet, går det ikke utover hverken brukskontoen eller sparepengene dine dersom du har brukt kredittkortet. Med 45 dagers betalingsutsettelse har du også tid til å gå gjennom alle trekk, slik at du kan kontrollere at de stemmer før du betaler fra egen lomme.

Egenandelforsikring på leiebil inkludert

Skjer det noe med leiebilen, som steinsprut eller punktering, kan det fort koste skjorta. Har du betalt leieforholdet med kredittkortet vårt, slipper du unna. Forsikring er nemlig inkludert i kortet, og dette er en fordel som er verdt å merke seg om du planlegger ferie på fire hjul!

Med andre ord: La kredittkortet være brukskortet på turen, mens det vanlige bankkortet er reserven i hotellsafen – ikke omvendt.

Les også: Gjør kredittkortet til feriekortet

Og du, hva med et siste tips før du reiser? Ved kortbetaling i utlandet får du ofte spørsmål om du vil betale med kroner eller lokal valuta. Rett svar er da lokal valuta – alltid. Velger du norske kroner er det nemlig brukerstedet som bestemmer vekslingskursen, noe som kan gi et valutapåslag på mellom 2 og 3 prosent.

Har du ikke kredittkort enda?