Gjør Mastercard til feriekortet

Det er lurt å betale selve ferieturen med Mastercard for å få gratis reise- og avbestillingsforsikring. I tillegg gir bruk av kredittkort flere rettigheter og økt sikkerhet på reise. 

par-biltur-kart

De fleste pleier å legge kredittkortet i safen, og betale for måltider, opplevelser og shopping med det vanlige bankkortet – slik du er vant med å gjøre hjemme. Men det smarteste er å gjøre det omvendt.

Hvorfor? Med Mastercard som brukskort på ferien vil du:

  • Ikke risikere å få kontoen tappet. Brukskontoen er dine penger. Kredittkortet er bankens penger. 
  • Ha bedre klagemuligheter og raskere løsningsvei. Har du blitt lurt eller gjort et dårlig kjøp, kan det være vanskelig å reklamere til forhandleren etter at du har kommet hjem. Fordelen med kredittkortet er at du ennå ikke har betalt fra egen lommebok. Gjennom finansavtaleloven har du bedre rettigheter ved kredittkortkjøp. 
  • Gratis kontantuttak i utlandet. Bruker du Mastercard når du tar ut kontanter i utlandet, påløper ikke gebyr. 
  • Gratis å bruke kortet når du handler. Med mindre det er en unormalt lang ferie, slipper du unna rentekostnader så lenge du betaler tilbake pengene etter hjemkomst.
  • Slippe å betale egenandel på leiebilforsikringen. Har du uhell med leiebilen dekkes egenandelen med inntil 12.000 kroner.
Alltid to kort på reise 

Om noe skulle skje på ferien, som at du mister et kort eller blir frastjålet lommeboken, er det kjekt å ha et annet kort i bakhånd. Det kan fort bli styr å få tak i kontanter til resten av ferien om du plutselig står der, kortløs og forfjamset. Har du med både bankkort og kredittkort, og oppbevarer de på forskjellige steder, er du på den sikre siden.

Betal fakturaen til forfall, så slipper du renter 

Ved å betale med Mastercard har du hele tiden full oversikt og kontroll i din nett- og mobilbank. En av fordelene med Mastercard er at du enkelt kan overføre mellom kort og konto, eller betale inn ekstra når det måtte passe. Det er viktig å tenke på siden du betaler med penger du låner. Betal fakturaen til forfall og du slipper å betale renter. 

Skal du til utlandet? Ikke reis uten kredittkort - bestill i dag!

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %. Låner du 15.000 over 12 måneder, koster det 1.518, og du betaler totalt 16.518 kroner.

{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }