Gjør Mastercard til netthandelskortet

Netthandel er tryggere med kredittkort. Betaler du med Mastercard, er du bedre beskyttet mot svindel og du har sterkere rettigheter. 

Du vet kanskje at det er lurt å bruke kredittkort fremfor bankkort når du handler på nett. Men du tenker kanskje ikke over at netthandel er langt mer enn reiser og det som kan pakkes og sendes i posten. Apper og strømme- og abonnementstjenester er også netthandel.

Du overlater kontoinformasjonen din til stadig flere aktører, noe som kan gjøre deg sårbar. Ved å betale med kredittkort gir du ikke disse tjenestene tilgang til din egen konto og er på den måten sikret hvis kortinformasjonen havner i feil hender.

Om en tjeneste blir hacket eller noe annet skulle skje slik at kortinfoen din havner på ville veier, vil du være glad om det er kredittkortet og ikke bankkortet det er snakk om. Havner bankkortinfoen din i gale hender, risikere du i verste fall å få kontoen din tappet, men med et kredittkort er det ikke dine penger som forsvinner. Du fører jo over i etterkant, så dine egne kontoer står urørt.  

For å utnytte den ekstra sikkerheten Mastercard gir, lønner det seg å bruke kortet ved:

  • Kjøp av apper, som spill
  • Kjøp gjennom apper, som transport
  • Delingsøkonomi, som Airbnb og Nabobil
  • Abonnementstjenester, som medlemskap på treningssenter og matkasser
  • Strømmetjenester, som Spotify og Netflix
Betal fakturaen til forfall så slipper du renter 

Ved å betale alt du kjøper på nett, ting eller tjenester med ditt Mastercard Ung er du litt tryggere og du har hele tiden full oversikt og kontroll i din nett- og mobilbank. En av fordelene med Mastercard Ung er at du enkelt kan overføre mellom kort og konto eller betale inn ekstra når det måtte passe. Det er viktig å tenke på da du betaler med penger du låner og må betale tilbake med renter hvis det går mer enn 45 dager.

Forresten så får du også rabatt på strømmetjenester når du bruke Mastercard Ung. 


Betaler du regningen til forfall, blir det ingen ekstra kostnader. Hvis du utsetter betalingen, betaler du renter. Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %. Låner du 15.000 over 12 måneder, koster det 1.518, og du betaler totalt 16.518 kroner.