Hva betyr en renteøkning for mitt boliglån?

Du kan bruke vår boliglånskalkulator for å få et inntrykk av hva en renteøkning har å si for akkurat ditt boliglån. Velg fanen til høyre «Hva koster lånet». Legg inn lånesummen din under «kjøpesum» og sett 0 på egenkapital. Husk å justere nedbetalingstiden slik at dette samsvarer med lånet ditt

Vi har tatt høyde for at du skal kunne tåle en renteøkning på opptil 5 %, og rentenivået i Norge har vært svært lavt lenge. I utgangspunktet trenger du derfor ikke å være nervøs selv om det nå er varslet at rentenivået i Norge skal stige de neste årene. Vi anbefaler likevel at du setter deg inn i hvordan en fremtidig renteendring påvirker din privatøkonomi. Det kan være lurt å sette av disse pengene på en egen konto:

  1. Da blir du vant til ekstra utgifter – og holder forbruket lavere
  2. I tillegg til at du får spart deg opp en buffer. Penger i reserve til blant annet økte fremtidige
    renteutgifter.

Det kan også være lurt å ha en plan B, oversikt over andre utgifter du kanskje kan redusere? Du kan få oversikt over økonomien med «Min økonomi» i mobilbanken. Å få oversikt over hvor mye du «sparer» i rentebuffer når rentene er lave, er også en fin anledning til å se om du kan spare noen kroner til mål du har. Å bruke lave renter til din fordel.

Se også: 
Hvor finner jeg informasjon om renter og terminbeløp og på lånet mitt?
Bør jeg velge fast eller flytende rente?