Hvordan starter jeg å spare?

Når du skal starte å spare, kan det være lurt å tenke over hva du ønsker å spare til. Spar til noe du gleder deg til, eller noe konkret som en hytte. Du kan også spare til hverdagen, slik at du har litt ekstra å rutte med hvis utgiftene øker mer enn du forventer.

Det finnes mange ulike måter å spare på. På våre sider finner du en oversikt over de ulike måtene, og du kan lese deg opp hvis du ønsker det. Finn den sparingen som passer dine behov, og kom i gang med sparingen med noen få tastetrykk.

Her finner du et utvalg av noen måter å spare på: 

 • Sparekonto
  Mange starter med en sparekonto. Å spare penger på en sparekonto er en sikker og forutsigbar spareform. Du kan velge å spare fast, hver gang du bruker kortet, eller når du har noe til overs. Les mer om sparekonto.
 • BSU (Boligsparing for ungdom)
  Er du under 34 år og drømmer om egen bolig, er det ingen spareform som slår BSU. Les mer om BSU.
 • Fond
  Å spare i fond passer ypperlig når du skal spare langsiktig. Begynn i det små, om så bare noen hundrelapper i måneden. Starter du tidlig så kan selv små summer vokse seg store over tid. Her kan du lære mer om fond.
 • Pensjon
  Pensjon er pengene du skal leve av i fremtiden. Å spare smart kan gi deg en bedre hverdag som pensjonist. På våre sider kan du velge den livsfasen du er i, og få tips til hvordan du bør spare. Les mer om sparing til pensjon. 

Ønsker du flere tips, kan du lese våre beste sparetips tilpasset deg.