Mellomfinansiering

Mellomfinansiering vil si at du får lån til å kjøpe ny bolig før den gamle er solgt.

Gir fleksibilitet når du skal bytte bolig.
Mulighet for delvis avdragsfritak for å lette presset på økonomien.
Våre rådgivere er tilgjengelig når du trenger hjelp.

For å få tilbud på mellomfinansiering fyller du ut lånesøknaden i neste steg. Skriv gjerne i kommentarfeltet helt til slutt at du ønsker å kjøpe før du har solgt.


Renter og betingelser

  • Du må ha god økonomi for å få mellomfinansiering.
  • Mellomfinansiering gis som en hovedregel i inntil 1 år.
  • Avdragfritak gis som hovedregel i inntil 6 måneder.

Kontakt oss for pris på mellomfinansiering.

Slik fungerer mellomfinansiering

  • Ved kjøp av ny bolig før den gamle er solgt, har du i en periode lån på to boliger. Dette kalles mellomfinansiering, som vil si at du får lån til den nye boligen selv om egenkapitalen er bundet opp i det gamle lånet. 
  • Ved behov kan du få avdragsfritak på lån på gammel bolig i perioden med mellomfinansiering.
  • Når du har solgt og fått oppgjøret for den gamle boligen, avsluttes det gamle lånet. Overskuddet fra salget (egenkapitalen) flyttes over til lånet på den nye boligen, som da gjøres om til et ordinært lån. 

Snakk med oss i banken først

Husk at du i tillegg til renter og eventuelle avdrag på to lån, må dekke løpende utgifter på to boliger i en periode, blant annet kommunale avgifter, strøm og forsikring. Du må derfor ha god økonomi for å få mellomfinansiering. Snakk gjerne med oss i banken før du starter boligjakten, så vet du om du kan kjøpe ny bolig før du har solgt den gamle. 


Hva er boligen verdt?

Den store usikkerheten når du kjøper ny bolig før du har solgt den gamle, er knyttet til hvilken pris du får for boligen du skal selge. Vi anbefaler at du beregner et prisfall på inntil 15 % i forhold til oppdatert verdivurdering. Hvis du får mindre for den gamle boligen enn du hadde tenkt, må pengene skaffes på annen måte.


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no