Ungt entreprenørskap (UE)

Har du startet en Elevbedrift, Ungdomsbedrift eller Studentbedrift? Vi oppfatter ungdom som en verdifull ressurs og samarbeider med Ungt Entreprenørskap (UE) Viken og Innlandet. For å lykkes i næringslivet er det viktig å ha god økonomisk oversikt. 

Fri etablering og gratis bruk av nettbank bedrift.

Hold oversikt og orden på økonomien i din UE-bedrift

Fordeler for din elev-, ungdoms-  og studentbedrift hos oss: 
  • Gratis opprettelse av driftskonto
  • Gratis tilgang til nettbank bedrift og mobilbank bedrift
  • Gratis å betale regninger i nettbank bedrift
  • Gratis bruk av fakturatjenesten i nettbank bedrift 

Slik blir din UE-bedrift kunde hos oss

Det er enkelt å opprette driftskonto og etablere nettbank hos oss. Kundeetableringen skjer via denne nettsiden og det er ikke behov for å komme innom banken.

Les mer om de forskjellige bedriftene under.

Elevbedrift ungdomsskolen

Konto for elevbedrifter ordnes raskt ved at ansvarlig lærer kontakter Ungt Entreprenørskap. Ungt Entreprenørskap ordner slik at dere får tilgang til elevbedriftens konto i nettbank. Elevbedrifter behøver altså ikke å kontakte banken for å få opprettet konto. Lærer vil da få tilgang til konto i nettbank og mobilbank for bedrift. 

For Nittedal og Lunner kontakt:

Petter Skotland
Tlf: 901 92 256.
E-post: Petter.skotland@ue.no

For Ringerike, Jevnaker og Hole kontakt : 
Mari Viko 
Tlf: 959 18 822
E-post: mari.viko@ue.no

 

 

Ungdomsbedrift i den videregående skolen

Ungdomsbedrifter kan enkelt etablere seg som kunde hos oss ved å fylle inn skjemaet nedenfor. Det er nødvendig at bedriftens signaturberettigede har BankID for å fullføre kundeetableringen samt få tilgang til nettbank og mobilbank.Kontoen disponeres av to personer i fellesskap, daglig leder og økonomiansvarlig. Det betyr at når den ene av dere har lagt opp en betaling i nettbank bedrift/mobilbank bedrift, så må den andre godkjenne den registrerte betalingen. Før dere starter kundeetableringen må dere ha følgende tilgjengelig:

  • Utskrift fra Enhetsregisteret.
  • Navn og kontaktinformasjon på ansvarlig lærer.
  • Navn og kontaktinformasjon på daglig leder og økonomiansvarlig.

Når bestillingen er behandlet vil de som skal signere motta en SMS og en e-post som viser hvordan de kan signere på kundeopprettelsen med sin personlige BankID. Når avtalen er signert vil banken etablere kontoavtalen og eventuelt nettbank bedrift og varsle om at disse er klare til bruk.

Studentbedrifter på høgskole og universitet

Ungdomsbedrifter kan enkelt etablere seg som kunde hos oss ved å fylle inn skjemaet nedenfor. Det er nødvendig at bedriftens signaturberettigede har BankID for å fullføre kundeetableringen samt få tilgang til nettbank og mobilbank.

Kontoen disponeres av to personer i fellesskap, daglig leder og økonomiansvarlig. Det betyr at når den ene av dere har lagt opp en betaling i nettbank bedrift/mobilbank bedrift, så må den andre godkjenne den registrerte betalingen. 

Før dere starter kundeetableringen må dere ha følgende tilgjengelig:

  • Utskrift fra Enhetsregisteret.
  • Navn og kontaktinformasjon på ansvarlig lærer.
  • Navn og kontaktinformasjon på daglig leder og økonomiansvarlig.

Når bestillingen er behandlet vil de som skal signere motta en SMS og en e-post som viser hvordan de kan signere på kundeopprettelsen med sin personlige BankID. Når avtalen er signert vil banken etablere kontoavtalen og eventuelt nettbank bedrift og varsle om at disse er klare til bruk.


Slik får du BankID

Fra du er 15 år kan du få BankID. For å få BankID hos oss må du komme innom et av våre kontorer med legitimasjon. Gyldig legitimasjon for å få BankID er norsk fødselsnummer og pass . Dersom du ikke kan møte opp i kontoret, ta kontakt på telefon 915 02130. BankID er personlig og fungerer i alle banker, uavhengig av hvilken bank du har din avtale hos.Har du en super idé og trenger penger til å komme i gang?
- prøv Spleis fra SpareBank 1

Spleis er en folkefinansieringstjeneste som gjør det lett å samle inn penger til gode ideer og samfunnsnyttige formål. Vi mener at dette er en god løsning og mulighet for UE bedrifter som trenger penger til et å lage en prototype, eller UE bedrifter som har som formål å gi overskuddet til en veldedig organisasjon.


Trenger du råd?

Vi har lang erfaring med etablerig av bedrifter, i samarbeid med Ungt Entreprenørskap (UE). Vi gir råd og veiledning om etablering av bedrifter, bruk av ulike konti og betalingstjenester. Vi kan også gi kommentarer til forretningsplanen.


Se mulighetene!

Entreprenørskap er evnen til å se muligheter og gjøre noe med dem. Det handler om å tørre og ville omsette ideer til praktisk handling. Evnen til entreprenørskap kan trenes, og UE jobber derfor for at flest mulig elever og studenter skal få entreprenørskapsopplæring.

Les mer om UE på ue.no