Forsikring og leiebil

Skal du på ferie og lurer på om du trenger egen forsikring på leiebilen? Eller lurer du på om du kan få leiebil mens bilen er på verksted? Her er svarene på spørsmålene rundt forsikring og leiebil.

Leiebilforsikring

Seriøse leiebilselskaper har forsikring på alle sine biler. Men mange ønsker likevel å selge deg kostbare tilleggsforsikringer som f.eks. «egenandelsforsikring».

Har du reiseforsikring hos oss dekker vi hele egenandelen (iht. kontrakt) ved skade eller tyveri av leiebil på ferie-, fritid- eller jobbreise i utlandet og i Norge. Hvis du oppfyller kravene til reiseforsikring via ditt MasterCard, dekkes inntil 12.000 kroner per skadetilfelle. 

Gjelder kun personbil.
 

Dette dekkes ikke:

  • Egenandel ved skade på helårsleid bil, leasingbil eller bil via bilpool.
  • Leiebil leid ifbm. flytting eller hjemkjøring av varer.
  • Leiebil du har som følge av at egen bil er på verksted.

Leiebil mens bilen er på verksted

Har du kasko (med leiebil som tilvalg) eller toppkaskobilforsikringen din (gjelder også elbil og bobil) kan du få leiebil hvis bilen må på verksted. Det gjelder kun verkstedbesøk som følge av skade som dekkes av forsikringen. Har du kasko (med leiebil som tilvalg) har du krav på leiebil i 15 dager, eller 45 dager dersom du har toppkasko.

Når du har leiebil er det bilforsikringen til utleieselskapet som gjelder. Da gjelder ikke egenandelsforsikringen du har i reiseforsikringen.
 

Usikker på om du har leiebil inkludert i forsikringen din?

Da kan du enten logge inn til mine forsikringer, mobilbanken eller nettbanken og se under dine forsikringer. Gå deretter til "Vis avtaledokument".

Bil, ikon

Rabatt på leiebil

Få opptil 20% rabatt på leiebil både i Norge og utlandet via ditt SpareBank 1 Mastercard.

Les mer om rabatten her

Dame som rater best i test på forsikring

Best i test på skadeoppgjør

*Tusen takk til alle våre kunder! Vi har Norges beste skadeoppgjør i følge Bytt.no. I tillegg har vi svært fornøyde forsikringskunder, i følge Norsk kundebarometer (2021). Vårt forsikringsselskap Fremtind scorer nok en gang høyt i kategorien skadeforsikring, med 4 av 5 stjerner i testen.   

Les mer om våre best i test-utmerkelser