Bil, båt og andre kjøretøy

Lån til elbil

Skal du kjøpe elbil? Vi gir deg enda bedre betingelser når du kjøper en miljøvennlig bil.

Har du god nok inntekt, kan du låne hele kjøpesummen.
Vi tar sikkerhet for lånet kun i bilen.
Du kan samle lån og forsikring hos oss for å få bedre oversikt.

Priser og vilkår

Fra 5,15%
  • Inntil 8 års nedbetalingstid
  • Minimum 20% egenkapital

Produktselskap: Lånet leveres av SpareBank 1 Finans Østlandet
Priseksempel: Priseksempel: Låner du 150 000 kr med effektiv rente på 8,09 % (nominell rente 5,15 %) og 35 % egenkapital koster det deg 26.246 kr. Totalt vil du betale tilbake 176.246 kr over 5 år.


Er du medlem i et LO-forbund?

Klar til kjøp med finansieringsbevis

Vil du være klar til å kjøpe når drømmebilen dukker opp? Skaff deg et finansieringsbevis, så vet du hvor mye du har å rutte med. 

Kvinne smiler og holder opp et signert dokument. Illustrasjon.
Hånd stabler penger. Illustrasjon.

Eget elbillån eller øke boliglånet?

Har du en bolig som er verdt mer enn du har i lån, kan du vurdere å øke boliglånet for å kjøpe elbil. For de fleste vil det være smart å benytte elbilen som sikkerhet, og du sparer ledig sikkerhet i boligen til andre viktige formål.

Et elbillån reduseres i takt med at elbilen blir mindre verdt. Øker du huslånet for å kjøpe elbil, er det smart å betale inn litt ekstra hver måned.

Hvorfor? Huslånet er kanskje på 20 eller 30 år. Det er lenge å betale på en elbil.

Har selger gjeld på elbilen, kalles dette heftelser. Med et elbillån gjøres gjelda opp, og selgeren får det som blir igjen.

Øker du huslånet for å kjøpe elbil, må du selv passe på at selger betaler det han skylder.

Med elbillån får du svar på timen.

Vil du øke boliglånet for å kjøpe elbil, kan det også gå raskt, men det kan ta noe lengre tid dersom noen har kausjonert for lånet, eller du har flere eiendommer som sikkerhet for boliglånet.

Har du ledig sikkerhet i boligen din, kan det gi deg bedre rente enn om bare elbilen er sikkerhet for lånet.

Hva som lønner seg, kommer an på hvor mye du skal låne.


Viktig når du skal kjøpe bil

Tenk gjennom hvilken bil du faktisk trenger og hvor mye lån du har råd til. Er du usikker, hjelper vi deg gjerne.

Ekstra nedbetaling?

Det kan være smart å betale ned ekstra på billånet ditt. Her kan du enkelt betale inn ekstra, eller innfri hele lånet.

7 ting du bør sjekke før du kjøper bruktbil

Kilometerstand, årsmodell og EU-kontroll sjekker du hos Statens vegvesen.

Hvis det er gjeld på bilen, kan du i verste fall miste den siden gjelden følger bilen, og ikke eieren. Det tar cirka tre dager før en heftelse blir registrert. Sjekk bilen i Brønnøysundregisteret, og ta vare på utskriften i tilfelle det dukker opp problemer senere.

Pass på at selgerens legitimasjon stemmer med navnet på eieren i vognkortet. Hvis du betaler til en som ikke eier bilen, risikerer du å tape både pengene og bilen. Dette kan du sjekke med en SMS til Statens Vegvesen, send SMS til 2282, der du skriver «REGNR» før registreringsnummeret: REGNR AA00000. Tjenesten koster tre kroner.

Serviceheftet viser bilens historikk, og kan gi god informasjon om arbeidet som er gjort på den. Statens vegvesen har også kjøretøyopplysninger via SMS. Sjekk også tilstanden på bilen; prøvekjør den, og sjekk den på et autorisert verksted. Et tips er å bruke tilstandsrapporten fra Forbrukerrådet og Norsk Bilbransjeforbund.

En garanti skal gi deg bedre rettigheter enn det loven allerede gjør. Det kan for eksempel være lengre klagefrist, eller gratis reparasjon. For at garantien skal gjelde, må alle servicer være fulgt.

Skriv alltid kjøpekontrakt. Spesifiser kjøpesum, hvordan evt heftelser skal innfris, hva som er med av tilleggsutstyr, etc. 

Hvorfor er det eget lån til elbiler?

Miljøvennlige valg gir deg noen fordeler, også på billån.

Nesten halvparten av alle nye biler er i dag elbiler, men det er enda noe usikkerhet knyttet til hvor mye, og hvor raskt, elbiler faller i verdi. Husk derfor å tenke nøye gjennom nedbetalingstiden, slik at du ikke sitter igjen med restgjeld når bilen skal selges.

Elbil koblet til ladestasjon. Illustrasjon.

Har du bil, må du også ha bilforsikring

Med elbilforsikring slipper du å bekymre deg hvis det skulle skje noe med batteriet, elmotoren, ladekabelen eller om du går tom for strøm.
Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no