Grønt billån

Skal du kjøpe elbil? Vi belønner deg som tar et klimavennlig valg. Vi gir deg enda bedre betingelser ved kjøp av miljøvennlig bil.

Søk lån på nett og få svar med en gang
Svært konkurransedyktig rente
Lånedokumenter kan signeres elektronisk.

Priser og vilkår

Fra 2,75%
  • Inntil 8 års nedbetalingstid
  • Minimum 20% egenkapital

Lånet leveres av SpareBank 1 Finans Østlandet
Priseksempel: Nom fra 2,75%. Eff fra 4,30%. 35% EK. 150.000,- o/5 år. Kostnad: 14.967,- Totalt: 164.967,-


Er du medlem i et LO-forbund?

Hvorfor er det eget lån til elbiler?

Med Grønt billån belønner vi deg som tar et klimavennlig valg. Og velger du raskere nedbetaling får du enda bedre betingelser. Andelen elbiler er stadig voksende, og i dag er nesten halvparten av alle nye biler elbiler. Siden elbiler er ganske nytt på markedet er det fortsatt noe usikkerhet rundt verdifallet på en elbil kontra en bil med fossilt drivstoff.

Vi ønsker å ta noen grep for å hindre at du sitter igjen med restgjeld den dagen du skal selge elbilen din videre. Vi har derfor satt en maks nedbetalingstid på 8 år, men vi anbefaler deg å nedbetale elbilen over maks 7 år.


Viktig når du skal kjøpe bil

Tenk gjennom hvilken bil du faktisk trenger og hvor mye lån du har råd til. Er du usikker, hjelper vi deg gjerne.

Ekstra nedbetaling?

Det kan være smart å betale ned ekstra på billånet ditt. Her kan du enkelt betale inn ekstra, eller innfri hele lånet.

7 ting du bør sjekke før du kjøper bruktbil

Kilometerstand, årsmodell og EU-kontroll sjekker du hos Statens vegvesen.

Hvis det er gjeld på bilen, kan du i verste fall miste den siden gjelden følger bilen, og ikke eieren. Det tar cirka tre dager før en heftelse blir registrert. Sjekk bilen i Brønnøysundregisteret, og ta vare på utskriften i tilfelle det dukker opp problemer senere.

Pass på at selgerens legitimasjon stemmer med navnet på eieren i vognkortet. Hvis du betaler til en som ikke eier bilen, risikerer du å tape både pengene og bilen. Dette kan du sjekke med en SMS til Statens Vegvesen, send SMS til 2282, der du skriver «REGNR» før registreringsnummeret: REGNR AA00000. Tjenesten koster tre kroner.

Serviceheftet viser bilens historikk, og kan gi god informasjon om arbeidet som er gjort på den. Statens vegvesen har også kjøretøyopplysninger via SMS. Sjekk også tilstanden på bilen; prøvekjør den, og sjekk den på et autorisert verksted. Et tips er å bruke tilstandsrapporten fra Forbrukerrådet og Norsk Bilbransjeforbund.

En garanti skal gi deg bedre rettigheter enn det loven allerede gjør. Det kan for eksempel være lengre klagefrist, eller gratis reparasjon. For at garantien skal gjelde, må alle servicer være fulgt.

Skriv alltid kjøpekontrakt. Spesifiser kjøpesum, hvordan evt heftelser skal innfris, hva som er med av tilleggsutstyr, etc. 


Klar til kjøp med finansieringsbevis

Vil du være klar til å kjøpe når drømmebilen dukker opp? Skaff deg et finansieringsbevis, så vet du hvor mye du har å rutte med. 

Verdt å vite

Det er smart at du alltid betaler ned på lånet i takt med verdifallet på bilen, slik at du ikke sitter igjen med restgjeld den dagen du skal selge.

Du kan finne ut hvor mye du kan låne på forhånd, så er du klar når bilen du ønsker deg dukker opp. Har du funnet drømmebilen allerede, kan du søke om lån her og nå. Lånet signerer du med BankID. Har du lyst til å snakke med en rådgiver kan du ringe oss, chatte eller komme innom et av våre kontor.

Har selger gjeld på bilen, blir dette slettet før bilen er din.

Betalingsforsikring gir trygghet for deg og familien

Uforutsette hendelser kan ramme oss alle, og gjøre det vanskelig å betale billånet. Med betalingsforsikring dekkes de månedlige lånekostnadene hvis du blir minst 50 % sykemeldt, arbeidsledig eller permittert i mer enn 30 dager. Lånet nedbetales ved alvorlig sykdom eller dødsfall. 


Viktig når du skal kjøpe bil

Tenk gjennom hvilken bil du faktisk trenger og hvor mye lån du har råd til. Er du usikker, hjelper vi deg gjerne.

Har du bil, må du også ha bilforsikring

Med elbilforsikring slipper du å bekymre deg hvis det skulle skje noe med batteriet, elmotoren, ladekabelen eller om du går tom for strøm.Hva lurer andre på?


Sammenlign priser

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no