Hva hvis jeg blir arbeidsledig?

Er du redd for å miste jobben? Her finner du gode råd for en tryggere hverdag i en usikker tid. 


Få oversikt over økonomien din

Gå gjennom forbruket ditt de siste månedene, og sjekk hva du har brukt penger på. I nettbanken får du en fin oversikt over hvor mye du har brukt på for eksempel dagligvarer, lån, kafebesøk og andre ting.

Bestem deg for hvilke utgifter du skal kutte ned på – noen kan du kanskje kutte helt ut? Lag gode handlevaner, sammenlign priser, og vent med dyre kjøp. Hvis du synes det er lettere å ha noe å jobbe mot, kan du sette deg et mål for hvor mye mindre du skal bruke. 


Ikke spar på sparingen

Det er smart å ha litt ekstra penger på kontoen hvis det dukker opp uventede utgifter, eller hvis du får lavere lønn. En god buffer er på to-tre netto månedslønner. 

Det letteste er å spare et fast beløp i måneden. Beløpet kommer an på hvor mye du har råd til, men en grei huskeregel er 10 % av lønna. Du kan også sette inn et større engangsbeløp hvis du har mulighet til det.

Slik blir sparing lekende lett

Med mikrosparing sparer du litt hver gang du bruker kortet. Plutselig har du spart en del uten å tenke over det.

Start mikrosparing her

Forbered deg – hvis du kan

Skulle du være så uheldig å miste jobben er det greit å ha tenkt gjennom en del ting. Du kan alltid kontakte oss for å be om hjelp, og jo tidligere du ber om råd, jo lettere er det å finne en løsning du kan leve med.

Blir det skikkelig trangt i økonomien, kan du søke om utsettelse på nedbetaling av lånet og prioritere de viktigste regningene. Hvis det ser ut som det blir en langvarig situasjon, kan du vurdere refinansiering.