Få oversikt over fellesøkonomien

Har du og familien flere bankforhold, eller skal vennegjengen på tur? Nå kan du invitere de du vil inn i mobilbanken slik at alle har tilgang til felles konto

– Vi ønsker at flest mulig skal få øynene opp for mobilbanken vår. Derfor lanserer vi en løsning som lar deg dele tilgang til kontoene dine med de du vil, også de som ikke er SpareBank 1-kunde, sier ansvarlig for digitalbank i SpareBank 1, Thomas Allan Nygaard.

Løsningen gjør det enkelt å få oversikt og kontroll over felles økonomi og eiendeler, på tvers av bankforhold. Utrolig praktisk for par, foreldre og barn, venner, skoleklasser, lag og foreninger, som trenger å dele tilgang til en konto, på tvers av bankforhold.

-og dette er kun starten på mulighetene og nyhetene som vil komme i mobilbanken fremover!

 

Slik deler du kontoen din

Nå kan du dele bruks- og sparekontoene dine med hvem du vil. Det kan være noen i familien, partnere, fotballlaget, eller hvis vennegjengen skal på ferietur. De du deler med kan se saldo og kontobevegelser, men kan ikke ta ut penger. Du velger selv hvem som skal se kontoen fra mobil- og nettbanken.

 

Første bank til å åpne opp

De fleste av oss er kunde i minst to banker, og må derfor forholde seg til flere ulike mobilbanker og apper.

- Snart åpner myndighetene for at du kan samle alle kontoene dine på ett sted – både i helt nye verktøy og apper, men også i andre bankers mobilbanker. Det unike med vår løsning er at du ikke trenger å være kunde hos oss for å ta den i bruk, sier Nygaard.

 

Bra for deg som kunde

Et nytt EU-regelverket, kalt PSD2, trer i kraft i norsk drakt i løpet av 2019. Det regulerer betalingstjenester, og skal bidra til å fremme konkurranse, samt tilrettelegge for enklere og mer sømløse betalingsløsninger.

- For deg som bankkunde betyr dette først og fremst at det vil bli enklere å få oversikt over økonomien din. Du vil for eksempel kunne samle kontoer fra flere banker i én og samme mobilbank, og bruke kun denne for å se saldo, forklarer Nygaard.

Tilbakemeldinger fra deg som kunde er viktig for oss! Les mer om hvordan vi sammen utvikler
Norges beste mobilbank.