Sammen forebygger vi hvitvasking

Norske myndigheter har bedt alle norske banker om å sørge for at kundeinformasjon er oppdatert. 

Derfor må du svare på spørsmål om kundeforholdet ditt

For å forhindre hvitvasking av penger blir norske banker pålagt av myndighetene å samle inn opplysninger fra kundene sine. Vi trenger derfor en jevnlig oppdatering fra deg blant annet om:

  • Hvor du er skattepliktig
  • Hva som er formålet med å ha konto hos oss
  • Hvilke inntektskilder du har
  • Om du bruker store kontantbeløp eller krypovaluta
  • Om du er en politisk eksponert person

Oppdatering av kundeinformasjon

 
For privatkunder:

Følg knappen til skjema for oppdatering av kundeinformasjon. Obs! Du må logge inn med BankID.

Har du ikke BankID? Last ned Kundeerklæring privatkunde og send den til:

SpareBank 1 Hallingdal Valdres, Postboks 173, 3571 Ål

Customer declaration form in English

For bedrifter:

Lag, organisasjoner og bedrifter må også oppdatere sin kundeinformasjon. Den som har signaturrett for bedriften vil automatisk få beskjed om å signere når skjemaet er sendt inn.

bankid-pa-mobil-bestill-i-nettbanken.svg

Noe du lurer på?

Legitimasjonskravet er skjerpet både i Norge og internasjonalt. Dette betyr ikke at vi mistenker kundene våre, men formålet er å forhindre økonomisk kriminalitet i møte med den digitale utviklingen. I henhold til reglene for BankID må banken gjennomføre kontroll av pass for alle som har eller skal ha BankID.

Vi anbefaler at kundene legitimerer seg med pass. Med pass mener vi: norsk pass, utenlandsk pass, norsk utlendingspass og norsk reisebevis for flyktninger.

Du trenger ikke pass for å være kunde, men vi må ha en gyldig legitimasjon. Har du ikke pass kan du for eksempel vise førerkort eller bankkort med bilde fra en annen bank. For å få BankID er det krav om at du viser pass.

Skal du ha BankID må du ifølge norsk regelverk legitimere deg med pass. Blir du kontaktet må du derfor komme innom banken med gyldig pass hvis du fortsatt ønsker å bruke BankID fra vår bank.

Dersom du bor et annet sted i Norge kan du møte ved et annet SpareBank 1-kontor. Finn nærmeste SpareBank 1-bank her. Bor du utenlands,  eller har du av andre grunner ikke mulighet til å komme innom et bankkontor? Da kan du logge inn med BankID og sende oss en kopi av legitimasjon her.

Myndighetene har bedt alle norske banker om å ha kjennskap til hvordan kundene bruker bankens produkter og tjenester – og denne informasjonen skal registreres og oppdateres  jevnlig gjennom hele kundeforholdet. Derfor stiller vi disse spørsmålene også til deg som har vært kunde i mange år.

Det er viktig at du svarer på alle spørsmålene slik at informasjonen vi har om deg er oppdatert og riktig. Dersom vi ser at det mangler svar fra deg, kan en konsekvens bli at mobilbank, nettbank, kort og konto sperres inntil vi har registrert din besvarelse. Har du spørsmål? Kontakt Kundeservice på telefon 03202