mobil-ikon-pos

Svindelforsøk på SMS

Flere kunder har mottatt en SMS om at kontoen deres har blitt sperret. Meldingen kommer ikke fra oss, men fra svindlere.

Ikke la deg lure! 

SMiShing - Phishing via SMS

Fisking («Phishing») etter informasjon, slik som passord, kortinformasjon og personopplysninger, er en velkjent trussel som ofte foregår på e-post. Phishing via SMS, såkalt «SMiShing», blir stadig mer vanlig. Det er ofte slike svindelmeldinger inneholder en lenke til en nettside hvor svindlerne prøver å samle inn din private informasjon.

Denne gangen kom meldingen fra avsenderen «varsling», og inneholdt en lenke til et falsk nettsted, som etterlignet nettbankinnlogging med BankID.

Skjemdump SMS-svindel SpareBank 1 Nord-Norge, juni 2019.

Slik kan du unngå å bli svindlet:

  • Husk at banken din aldri vil spørre deg om å oppgi beskyttelsesverdig informasjon, som passord, brukernavn eller kortinformasjon via en SMS. Du skal aldri dele dine passord med noen. Ikke engang med de du kjenner! 
  • Stol aldri blindt på innhold i meldinger, selv om det ser ut til å komme fra banken din, eller noen du stoler på. Ikke klikk på mistenkelige lenker for å se hvor de fører.
  • Vær oppmerksom på språk og innhold i meldinger. Vær ekstra oppmerksom hvis avsenderen har et utenlandsk telefonnummer.
  • Sist, men ikke minst: ikke ring tilbake eller besvar tekstmeldingen. Det kan koste deg dyrt.