Banktjenester uten nett- og mobilbank

Mange ønsker å løse banktjenestene sine selv elektronisk, men vi vet at det ikke passer for alle å ha nettbank, mobilbank eller rett og slett være på internett.

Vi har tjenester for alle – enten du ønsker å være digital, eller gå i banken. Her finner du en oversikt over flere alternativer som kanskje passer for deg.

Banktjenester uten nett-og mobilbank
Hva er AvtaleGiro?

AvtaleGiro

AvtaleGiro er en tjeneste for automatisk betaling av dine faste regninger. Strøm, telefon og husleie er typiske regninger som mange betaler med AvtaleGiro.

Les mer om AvtaleGiro

Du inngår en avtale med banken som gir rett til automatisk trekk innenfor et angitt beløp. Regningen trekkes direkte fra din bankkonto. Du slipper derfor å legge inn konto- og KID-nummer hver gang regningene skal betales – og de blir betalt i tide.

Du har mulighet for å stoppe betalingen når du selv ønsker det. Bekreftelse på betalingen finner du på kontoutskriften din.

Har du AvtaleGiro slipper du oftest å betale fakturagebyr.

Ring 03202, eller kom innom banken for å opprette AvtaleGiro.

Ha klart:

 • En regning du vil opprette AvtaleGiro på.
 • Kontonummeret og KID-nummeret.
Hva er BrevGiro?

BrevGiro

Med BrevGiro kan du enkelt betale alle regningene dine per post.

Du signerer og sender dine regninger sammen med en følgeseddel i en forhåndsadressert konvolutt. Regningene blir deretter kontrollert før de blir betalt.

Konvolutter er ferdig frankert, og kontoen din blir belastet for porto i slutten av måneden. Leverer du konvoluttene direkte i banken unngår du å betale porto.

 • Finn frem regningene du vil betale og signér hver regning.
 • Skriv ned antall regninger du vil sende på følgeseddelen og signér denne.
 • Legg alt i BrevGiro-konvolutten og send per post. Sender du flere giroer, får du mindre portokostnader.
 • Giroene registreres og betales fortløpende.
 • Du får automatisk tilsendt nye følgesedler og konvolutter før du går tom.

Ring 03202, eller kom innom banken for å opprette BrevGiro.

Du får en avtale om BrevGiro som må signeres og evt returneres i frankert og adressert konvolutt. Denne signaturen vil brukes for å godkjenne fremtidige innsendte giroer som skal være signert.

Etter 2-3 uker mottar du følgesedler og konvolutter i posten.

Hva er Telefonbank?

Telefonbank

Telefonbanken gir deg tilgang til å sjekke saldo og kontobevegelser. I tillegg kan du betale regninger med telefonen.

Nummeret til telefonbanken er 24154715

Du trenger
 • Personlig kode med fire siffer for å sjekke saldo
 • Kodebrikke for å betale regninger

Både personlig kode og kodebrikke får du fra banken. 

Ring 03202, eller kom innom banken.

Menyen til telefonbanken finner du her

Kontanter og bankkort

Du kan ta ut kontanter i forbindelse med varekjøp i de fleste daglivarebutikker. I tillegg er mulig å sette inn kontanter i en del butikker (Meny, Kiwi, Spar og Joker). Banken har også en del minibanker og innskuddsautomater.

Med bankkort har du alltid tilgang til pengene dine. All bruk av bankkortet belastes kontoen din direkte.

Fint å vite:

 • Du kan betale kontaktløst. Det betyr at du ikke trenger å benytte pin-kode for beløp under 500 kroner.
 • Du kan bruke kortet som pengekilde i Vipps og i andre apper som f.eks. Vy og Entur.
 • Du kan velge hvilke land kortet skal virke i med regionsperre.

Pass opp for svindel – unngå å bli lurt

De nye svindelmetodene blir mer og mer utspekulert, og forsøker å få deg til å oppgi sensitive opplysninger. Målet er enten å svindle deg for penger eller å stjele identiteten din.

Husk!
 • Aldri oppgi kontoinformasjon, BankID-koder eller passord, uansett hvem som ber om det – enten det er bank, familie, venner eller andre.
 • Banken vil aldri be deg om å oppgi koder og passord via e-post eller telefon. Får du en slik forespørsel, er det sannsynligvis svindel.

Fremtidsfullmakt – vil du planlegge for fremtiden?

Dersom du oppretter en fremtidsfullmakt, kan du bestemme at noen du stoler på skal ta vare på dine interesser dersom du én dag ikke selv er i stand til å håndtere egen økonomi.

Fullmakten kan omfatte både økonomiske og personlige forhold, eller den kan begrenses til nærmere angitte forhold, slik som for eksempel salg av bolig og betaling av regninger.

Disponent på konto

Hvis du trenger hjelp til å få betalt regninger og holde oversikt over økonomien din, kan du utnevne en disponent for kontoene dine.

Dette er ofte et nært familiemedlem, og må være en person du stoler på.

En disponent har tilgang til kontoen på samme måte som deg selv. Disponenten vil kunne gjøre banktransaksjoner for deg i sin egen nettbank, og logger inn med sin egen BankID. Husk at du aldri skal overlate kodebrikke og passord til noen - selv om du stoler på de. 

Kontoene dine blir lagt til i oversikten til disponenten, og man kan betale og overføre, samt se alle kontobevegelser. En disponent kan også opprette AvtaleGiro og andre betalingsavtaler tilknyttet kontoen.

Du kan også bestille bankkort til disponent av konto.

Les mer om disponent på konto

Hvis du som kontoeier ikke har nettbank, må du fylle ut en fullmakt for at dette skal bli gjeldene.

Ring 03202, eller kom innom banken, så hjelper vi deg med riktig skjema.

Dersom du har nettbank, kan disponent legges inn i nettbanken. Velg: Bestill - Kontoer - Legg til ny disponent på konto

Fast betaling

En fast betaling gjøres til samme mottaker, med samme beløp og til samme tidspunkt. Du kan sette opp faste betalinger til dine egne kontoer, eller til noen andre sitt kontonummer. 

Ring 03202 eller kom innom banken for å sette opp faste betalinger.

Det samme gjelder dersom du vil gjøre endringer eller avslutte faste betalinger. 

dame-peker-briller

Efaktura på vegne av

Ja, du kan både gi og få tilgang til eFaktura på vegne av andre. Dette gjør du i mobilbanken eller nettbanken under Innstillinger - Betaling - eFaktura og Del tilgang.

Deling av eFaktura kan være praktisk. Du kan la en annen person motta, administrere og godkjenne eFaktura på dine vegne, eller du kan godkjenne eFaktura på vegne av noen andre.

Du velger selv om du vil dele alle dine eFakturaer, eller kun noen utvalgte. Den du gir tilgang til må være kunde i samme bank som deg.

Trenger du litt veiledning?

Avtal tid med en rådgiver på telefon, eller ditt nærmeste bankkontor så finner vi de løsningene som passer best for nettopp deg. Ring oss på telefon 03202 eller send inn skjemaet for å avtale tid. Du kan også laste ned en oppsummering av denne informasjonen som en PDF-fil.

PS! Er du pårørende til noen som burde vite om disse tjenestene? Vi har laget en oppsummering av disse tjenestene som en PDF-fil. Skriv den gjerne ut og ta en prat med den du tenker dette er aktuelt for.