Drivkraftkonferansen 2024

Drivkraftkonferansen 2023, 2023, mosjøen, event, arrangement, drivkraft, bm

Mo i Rana 22. august

Meyergården // Brasserie 8622

Velkommen til årets Drivkraftkonferanse, Helgelands viktigste næringskonferanse. Hvert år stiller vi spørsmålet "hva er det som skaper drivkraft for vekst på Helgeland?". 

Årets tema er "energisk" ⚡

Drivkraftkonferansen er en viktig møteplass for næringslivet i regionen, og skal stimulere til mer samarbeid og kompetanse. Årets tema er energisk. Det skal handle om energi i mennesker og samfunn, både i positiv og negativ forstand. 

illustrasjon-liten-fest

Konferanse

Pris kr. 1.575,- eks. mva

Meyergården Spektrum

Vi inviterer til en spennende og energifylt fagdag som skal gi kunnskap og inspirasjon. Vi skal se både på Helgeland, Norge og USA i et energiperspektiv, og diskutere nordområdenes rolle framover.

Vi skal også utforske hva energiske mennesker og samfunn betyr for oss, og det motsatte: Hva skjer når den negative energien får råde? 

Etter del 2 i programmet serveres det lunsj oppe i Søylen restaurant (en etasje opp).

Drivkraftkonferansen, 2022, event, arrangement, konferanse, sandnessjøen

Konferanse med middag

Pris kr. 2.875,- eks. mva

Meyergården Spektrum // Brasserie 8622

I år runder vi av konferansen med en bedre middag og prisutdeling på Brasserie 8622. Dette er en restaurant som lover matkunst med lokale råvarer med fransk touch.

På menyen står det kamskjell, and og Gâteau Marcel, med bringebærsorbet til dessert. Vi anbefaler alle å være tidlig ute med bestillinga da det er begrenset antall plasser her. 

Kveldsarrangementet starter kl. 19:30.


Program for dagen

Del 1 Energisk åpning med alvor
09.00 Kaffe og mingling
Scandic Meyergården 
09.35 Velkommen
Hanne Nordgaard og Hans Christian Hansson
09.50 Energi- og industripolitikk i skjønn forening 
Cecilie Myrseth
10.05 En traktorrefleksjon
Göran Persson
10.45 Kaffepause

 

Del 2

 

Energiske USA:
Hva hvis Trump vinner valget?

11:00 Velkommen tilbake
11.05 Trump mot verden – eller?
Gjermund Stenberg Eriksen
11.30 Hvor går velgermassene?
Henrik Heldahl
11.45 Overlever verden fire nye år med Trump?
Samtale mellom Eriksen og Heldahl
11.40 Lunsj
I restauranten, en etasje opp

 

Del 3

 

Nordområdenes betydning for verdensfred

13.00 Velkommen tilbake
13.05 Kunne Russland blitt vår venn?
NRK-veteran Arnt Stefansen
13.20 Sikkerhetspolitikk og beredskap
Ørjan Karlsson
13.35 Panelsamtale
Med Gøran Persson, Arnt Stefansen og Ørjan Karlsson.
Ordstyrer er Henrik Heldal 
13.55 Kaffepause

 

Del 4

 

Energiske Norge og Helgeland

14.10 Musikalsk innslag
Marita Øvre-Johansen
14.15 Velkommen tilbake
14.25 Fornybar Norge
Eivind Heløe
14.40 Norsk Kjernekraft AS
Sunniva Rose
15.00 Helgelandspuls 
Bjørn Tore Brønlund
15.15 Kaffepause

 

Del 5

 

Energiske mennesker og samfunn

15.30 Velkommen tilbake
15.35 Man er som man er! Eller?
Ida Holo
16.00 Hva gjør den positive energien med Utskarpen?
16.10 Hva skjer når den negative energien oppstår?
Skjalg Fjellheim intervjues av Henrik Heldal 
16.25 Er reiselivet klar for flyplass i 2027? 
Kitt Grønningsæter
16.40 Avslutning og musikalsk innslag
Marita Øvre-Johansen

 

Del 6

 

Kveldsarrangement

19.30

Velkommen // Brasserie 8622

Det serveres 3-retters middag med lokale
råvarer samt drikke til maten. Lokalbanken deler
ut Drivkraftprisen og NHO Nordland deler
ut månedens bedrift.

Disse kommer

Göran Persson 

Tidligere statsminister i Sverige   
Göran Persson er en av Skandinavias mest kjente og anerkjente politikere og jobber nå i kommunikasjonsrådgivningsselskapet JKL Group. Han var svensk statsminister fra 1996-2006 og var dessuten finansminister og skoleminister. Hans gode navn og rykte er at han snakker om politikk og kompliserte samfunnsforhold på en interessant og lettfattelig måte.

Persson er opptatt av klimaspørsmål, velferdsstatens utfordringer, makt, ledelse, endringer i offentlig sektor og fremtidens turisme. All hans kunnskap får vi ta del i, gjennom åpningsforedraget, samt i debatten om hva en mer urolig verden betyr for nordområdene.  


Gjermund Stenberg Eriksen

Energiske USA: Hva betyr det for verden og Norge hvis Trump vinner valget?  
Gjermund Stenberg Eriksen er først og fremst TV-regissør, men også forfatter og podkast-vert. Han er Norges første internasjonale Emmy-vinner som skribent og utøvende produsent for Mammon 2 (NRK). For tiden skaper av Furia 1 & 2, på Amazon Prime, en thriller-serie om hvordan den nye formen for høyreekstremisme har utviklet seg siden 2001.

I de siste 6 årene har han også laget og vært vertskap for en av Norges største politiske podcaster: Trump mot Verden / Popkorn og Politikk / TrumpTirsdag om forholdet mellom politikk, politiske kampanjer, kommunikasjon og tv-dramaer, filmer og klassiske skuespill. Etter 2 års pause podcaster han nå om USA-valget hver tirsdag i Det Store Bildet, sammen med Eirik Bergesen og Sofie Høgestøl i Trump tirsdag. 


Sunniva Rose

Rosaforsker og kommunikasjonsdirektør i Norsk Kjernekraft 
Sunniva Rose er kjernefysiker, rosanerd og vitenskaps- og teknologitolk. Ikke minst er hun kommunikasjonsdirektør i Norsk Kjernekraft. Du vil få et underholdende foredrag der hun forklarer kjernekraft og tar et oppgjør med fordommer og mener at medienes dekning av risiko forårsaket av radioaktiv stråling, har vært misvisende.   

Rose skriver egen blogg, deltar i populærvitenskapelige program på radio og TV, slik som Abels tårn og Ekko på P2 og har skrevet sin egen bok.


Ida Holo

Man er som man er! Eller?
Hvordan påvirker oppvekst, menneskemøter og opplevelser i barndom og ungdom vår atferd overfor andre senere i livet? Har vi potensiale for å endre oss, eller er vår atferd noe som er vanskelig å endre.

Psykologspesialist Ida Holo gir oss et innblikk i hvorfor vi er som vi er og gjør som vi gjør, og viser en modell for hvordan vi kan bli mer bevisst våre sterke og svake sider i møte med andre. Dette er en kunnskap som kanskje er ekstra viktig i et samfunn som Helgeland? Det er summen av oss som skaper trivsel og optimisme og bidrar til vekst og utvikling. 


SpareBank 1 Helgeland v/ Bjørn Tore Brønlund

Helgelandspuls
Konjunkturbarometeret «Helgelandspuls» en undersøkelse som bokstavelig talt tar pulsen på næringslivet slik det ser ut sommeren 2024. Cirka 300 bedrifter forteller om sine forventninger til omsetning, lønnsomhet, investeringer, tilgang til arbeidskraft og hvordan de opplever samarbeidsklimaet og mulighetene framover.

Les Helgelandspuls fra 2023 her


Marita Øvre-Johansen

Marita Øvre-Johansen har det siste året vært på en vanvittig reise som deltaker i The Voice som en del av Team Jarle Bernhoft. Stemmen hennes nådde ut til både Helgeland og Norge før reisen endte i første Live-sending.

Som soloartist har hun et eget band med en musikkstil som bærer preg av det nordnorske med inspirasjon fra artister som Kari Bremnes, Terje Nilsen og nyere norske artister som Emilie Hollow og Emma Steinbakken.  


Arnt Stefansen

Arnt Stefansen er statsviter og tidligere utenriksmedarbeider og korrespondent i NRK.

Han dekket Jernteppets fall og var NRKs første korrespondent i Berlin fra 1991. I perioden 1998-2002 var han Brussel-korrespondent, med ansvar for NRKs dekning av EU og NATO.Arnt har skrevet rundt 10 bøker om europeisk politikk, samfunnsliv og historie, og er i dag en arbeidende pensjonist med base i Roma.


Cecilie Myrseth

Vår nye næringsminister Cecilie Myrseth kommer til den grønne industriregionen Helgeland. Den energiske næringsministeren vil snakke både om energipolitikk og hvorfor den nye industrimeldingen er viktig.


Skjalg Fjellheim

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Helse Nord, Skjalg Fjellheim blir intervjuet av Nettavisens journalist Henrik Heldahl. Fjellheim blir utfordret på hva som er kravene til kvalitet og økonomi i helsetjenesten og om sikkerhet og beredskap. Han får spørsmål om regionen Helgeland og hva som skjer når energien blir negativ. Er Mo i Rana en god storebror og vil Helgeland noen gang framstå som en energisk region, samlet sett? 


Eivind Heløe

Eivind Heløe jobber som direktør i interesseorganisasjonen Fornybar Norge. De jobber for at fornybarnæringen gis gode rammevilkår som skaper lønnsomhet og konkurranseevne.  Han skal fortelle om hva som er viktig for å lykkes med det grønne skifte og bruk av fornybare energikilder i en god sameksistens med andre samfunnsinteresser.


Samfunnsutvikling på et samlet Helgeland

100 000 innbyggere på Helgeland. Det var Hanne Nordgaards visjon da vi la fram mulighetsstudien til Menon på Drivkraftkonferansen for 3 år siden. Nå vet vi at den nye storflyplassen på Helgeland skal stå ferdig tidlig i 2027. Er reiselivet klar for å ta ut effektene av dette? 

Hør Visit Helgelands rykende ferske undersøkelse fra Opinion. 22. august.  

Priser og utdelinger

Drivkraftprisen deles ut årlig under Drivkraftkonferansen av SpareBank 1 Helgeland.

Prisen går til en drivkraft utenom det vanlige, og skal være en oppmuntring til videre engasjement for lokalsamfunnet. Vinneren mottar et pengebeløp på 100.000 kroner, som den dedikerer videre til et samfunnsnyttig formål.

Under Drivkraftkonferansen deler NHO Nordland ut pris for Månedens bedrift.

Prisen går til bedrifter som utmerker seg og er en viktig bidragsyter til jobb- og verdiskaping lokalt, regionalt og/eller nasjonalt, som skaper og vedlikeholder attraktive lokalsamfunn.

Drivkraftkonferansen er SpareBank 1 Helgelands årlige møteplass for offentlig og privat næringsliv. Ambisjonen er å være den viktigste næringskonferansen i regionen. NHO Nordland er partner på andre året. 

Se tilbakeblikk fra Drivkraftkonferansen 2023:

Video placeholder image
{ "EMAIL_FIELD_ERROR": "Skriv inn en gyldig e-postadresse.", "CHECKBOX_ERROR": "", "CHECKBOX_GROUP_ERROR": "Velg minst et av alternativene", "DROPDOWN_ERROR": "Gjør et valg i nedtrekkslisten.", "DATE_TO_FROM_ERROR": "Ugyldig dato (eksempel på gyldig dato 31.12.2016).", "RADIO_ERROR": "Velg et alternativ.", "POSTAL_CODE_ERROR": "Skriv inn et gyldig postnummer (4 siffer).", "TEXT_FIELD_ERROR": "Feltet må fylles ut.", "TEXT_FIELD_CONTENTS_ERROR": "Ugyldig verdi.", "ACCOUNT_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig kontonummer (11 siffer).", "ORGANISATION_FIELD_ERROR": "Skriv inn et gyldig organisasjonsnummer (9 siffer).", "SSN_ERROR": "Skriv inn et gyldig fødselsnummer (11 siffer).", "PHONE_ERROR": "Skriv inn et gyldig telefonnummer (8 siffer).", "MOBILE_PHONE_NO_ERROR": "Skriv inn et gyldig norsk mobilnummer (8 siffer)", "SEARCH_ALLE": "Alle", "MORE_INFO": "Vis mer informasjon", "RESULT_TYPE_BANK": "Bankkontor", "RESULT_TYPE_ADVISOR": "Rådgiver", "VIEW_IN_MAP": "Vis i kart", "BEFORE_COUNT_TEXT": "Du har", "AFTER_COUNT_TEXT": "oppgave som venter på deg", "AFTER_COUNT_TEXT_PLURAL": "oppgaver som venter på deg", "MINE_OPPGAVER_LINK_TEXT": "Sjekk mine oppgaver", "MINE_OPPGAVER_CLOSE_TEXT": "Ikke nå", "MINE_OPPGAVER_COUNT_TEXT": "en", "FORM_ERROR_LABEL":"Feil i skjema ", "FORM_SUCCESS_LABEL":"Takk for din henvendelse", "TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR":"TEXT_FIELD_LENGTH_ERROR", "TEXTAREA_FIELD_LENGTH_ERROR":"Maks 2000 tegn", "NUMBER_ERROR": "Du kan kun skrive inn tall.", "SEC_BLOCKER_DROPDOWN_DEFAULT": "Velg land", "GLOBAL_SEARCH_NO_RESULT_TEXT": "Ingen treff på", "GLOBAL_SEARCH_FACET_LABEL": "Vis treff for", "MODAL_CLOSE": "Lukk", "SEND_TO_BANK_BEFORE_INFO_TEXT": "Vil du komme rett til", "SEND_TO_BANK_AFTER_INFO_TEXT": "neste gang?", "SEND_TO_BANK_NEXT_BUTTON_TEXT": "Ja, husk banken min", "SEND_TO_BANK_CANCEL_BUTTON_TEXT": "Nei, ikke nå", "SEND_TO_BANK_NEXT_DISCLAMER_TEXT": "For at du skal slippe å velge bank hver gang, bruker vi funksjonelle informasjonskapsler som lagrer hvordan du bruker nettsidene og hvilke innstillinger du har gjort." }