Drivkraftkonferansen

Helgelands viktigste næringskonferanse

Datoen er 25. august
Temaet er miljø, bærekraft og energi
Stedet et Hotell Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen

Årets Program

Årets Konferanse er delt inn i tre deler for å gi et god bredde. Del en vil være foredrag til Inspirasjon og praktisk case om bærekraft. Del to omhandler det grønne beltet i Norge og rekruttering her på Helgeland. Og som vanlig har vi også samarbeid på Helgeland som tema til slutt.   

Isabelle Ringnes

Hvordan kan vi gripe mulighetene som ny teknologi gir, og skape bærekraftig innovasjon? Det vil teknologi-gründer Isabelle Ringnes snakke om i sitt foredrag, der hun også vil utfordre oss på hvordan å skape arbeidsplasser der likestilling, mangfold og inkludering er ivaretatt på en god måte.

Christine Spiten

Hvordan kan ny teknologi og kreativitet være en drivkraft for bærekraftig innovasjon i «blå sektor»? Det vil Christine Spiten svare på i sitt foredrag. Hun var med å utvikle undervanns-dronen Blueye Robotics, har jobbet i WWF og er nå i Fearnley Securities. I 2019 ble hun kåret til «Årets ledestjerne» av Dagens Næringsliv.

Petter Gulli

Hvordan kan bedrifter snakke om bærekraft på en mer troverdig måte? Hvorfor er det viktig, og hvilke selskaper kan vi lære av? Petter Gulli er reklamemannen som nå har viet jobben til bærekraft-kommunikasjon, og i sitt energifylte foredrag vil han gi deg mye å tenke på.

Sturla Ellingvåg

Hva kan vi lære av historien når vi skal jobbe med innovasjon og nyskaping? Ganske mye, hevder DNA-forsker Sturla Ellingvåg. Han tar oss med tilbake i tid og viser hva nordmenn generelt og folk på Helgelands-kysten spesielt har i sine gener, som kan hentes fram og brukes i dag. Sturla vil også by på en liten overraskelse...

Hvordan skape bærekraftig vekst på Helgeland?

Det er spørsmålet vi stiller når vi nok en gang samles til Drivkraftkonferansen 25. august i Sandnessjøen. Denne gangen belyser vi det i et bærekraftsperspektiv. 


En viktig brikke i det grønne skiftet

Det grønne skiftet gir store muligheter for Helgeland - blant annet fordi vi er en region med mye fornybar kraft. Hva skal til for at Helgeland skal bli det grønne beltet i Norge? Vi er allerede godt i gang med store industrielle satsinger i Mosjøen og Mo i Rana innen hydrogen, battericeller, grønt stål og ammoniakk.

Ikke for å glemme to av de viktigste bærebjelkene for å lykkes med visjonen: økt samarbeid og økt kompetanse.

Kompetansestipendet

Vi deler ut kompetansestipendet. Stipendet er på 30.000 kr, og skal bidra til mer kompetanseutvikling i bedrifter på Helgeland. 

Drivkraftprisen

Vi trekker vinner av drivkraftprisen som mottar et pengebeløp på 100.000 kr, som skal dedikeres til et samfunnsnyttig formål. 

 


Om Drivkraftkonferansen

Miljø, bærekraft og energi

Vi inviterer til en spennende konferanse om vårt tids største utfordring; klimaspørsmålet, og hva vi kan gjøre for å sørge for nødvendige kutt. Vi skal sammen sørge for en bærekraftig omstilling, der det er mange krav, men også mange muligheter for din bedrift.

Under Drivkraftkonferansen offentliggjør vi vinneren av årets Kompetansestipend. Stipendet er på 30.000 kr, og skal bidra til mer kompetanseutvikling i bedrifter på Helgeland. Vi ønsker søknader fra både store og små bedrifter og deres ansatte, innen hvilket som helst fagfelt.

Drivkraftprisen deles ut årlig under Drivkraftkonferansen.

Prisen går til en drivkraft utenom det vanlige, og skal være en oppmuntring til videre engasjement for lokalsamfunnet. Vinneren mottar et pengebeløp på 100 000 kroner, som den dedikerer videre til et samfunnsnyttig formål.

Vi skal bidra til en mer attraktiv region gjennom gode historier om Helgeland.