Ja til brukt ikon

Byttehelgen

Har du idrettsutstyr som ikke brukes? Eller trenger du utstyr til årets skisesong? Under bruktmarkedet Byttehelgen kommer det du har lagt på hylla til nytte for andre. Og kanskje kan du gjøre et bruktkupp selv også? Det er smart både å kjøpe og selge brukt.


Slik fungerer byttehelgen 

Før: Finn frem idrettsutstyr du ønsker å selge, og foreslå en minstepris for klubben. Finn ut hvor og når  du kan levere utstyret til nærmeste klubb som arrangerer. 

Under: Dra til en Byttehelg i nærheten og gjør et kupp! Du finner blant annet utstyr til alpint, langrenn og snowboard, ski, staver og støvler – og vafler så klart! Du får hjelp av flinke folk til å finne riktig størrelse og utstyr som passer, og du kan betale med bankkort eller Vipps.

Du kan også laste ned utstyrsguiden, for å velge riktig utstyr. 

Arrangør Innlevering av utstyr Salget starter Sted
Polarsirkelen Golf 6. desember kl. 12-14 6. desember kl. 14-21  
Mosjøen IL Turn

Idrettshallen på kippermoen

28. november kl. 16:30-21

1. desember kl. 11:30-17:30 Idrettshallen på kippermoen, Kippermovegen 30, Mosjøen - se kart
Leirfjord IL 12. januar 2024 kl. 18-20 13. januar 2024 kl. 10-15 Tømmervikveien 12, Leirfjord - se kart
Video placeholder image
Video placeholder image
Mann som bærer sportsutstyr.

Hvorfor heier vi på brukt?

SpareBank 1-bankene, Norges Skiforbund Langrenn, Norges Idrettsforbund og skiklubber over hele landet samarbeider om Byttehelgen. Slik får flere råd til å bli med på idrett og klubbene får litt bedre økonomi. En vinn-vinn situasjon! Det er smart å tenke brukt.

Finn en klubb i nærheten for å levere inn brukt utstyr eller for å gjøre et kupp! På byttehelgen.no har vi samlet en oversikt over klubber og steder hvor det arrangeres byttehelger. Finn din nærmeste byttehelg.

Video placeholder image

Hva skjer når idretten blir for dyr?

Det skal ikke være sånn at barn ikke får være med på idrett på grunn av økonomi.  Men kontingenter, utstyr og reiser gjør at 1 av 5 familier har tatt barn ut av idrett fordi det er for dyrt.

Hvorfor er det slik? Og hva kan vi gjøre for at det blir bedre? Sjekk vår minidokumentar fra 2022 der Marit Bjørgen prøver å finne svar.