Setningsskader

Setningsskader som sprekker i grunnmur eller pipe kan over tid føre til vannskader, trekk og forskyvninger i konstruksjon. Men hva dekkes av forsikringen?

Oversikten er veiledende. Se her for detaljerte vilkår.

Sprekker i grunnmur/pipe

En grunnmur som står på løsmasser kan over tid bevege seg som følge av at grunnen endrer seg. Setningsskader kommer ofte av utilstrekkelig eller sviktende fundamentering, materialfeil, svak eller feil konstruksjon eller uriktig montering. Forsikringen dekker håndtverkerfeil i 10 år fra konstruksjonen var ny, mens skader som oppstår over tid vil som hovedregel ikke dekkes av husforsikringen. 

Dersom skaden oppstår tilfeldig og plutselig, som f.eks. ved naturskader, eller at noen sprenger eller graver i området kan forsikringen dekke dette.
 

Les mer om:

Ikon flytt boliglån

Setningskader og alder på bygget

Har du fått setningsskader på et nybygg skal du være dekket av garantien. Har du kjøpt brukt bolig kan du også ha rettigheter i henhold til avhendingsloven.

Paraply ikon

Vedlikeholdsansvar

Det er du selv som er ansvarlig for oppfølging og vedlikehold av hytta/huset ditt. Forsikringene dekker plutselige og tilfeldige hendelser som fører til skader, i henhold til vilkårene

 Har du krav på erstatning er det husforsikringen/hytteforsikringen som dekker skade på selve bygningen og det som er montert fast (parkett, peis, varmtvannsbereder, varmepumpe, kjøkken-innredning osv.), mens innboforsikringen dekker tingene dine.