Hva er viktig å tenke på når jeg tar et billån?

Et bilkjøp er som regel en stor investering, og det er noen ting du bør tenke gjennom før du tar et billån. 

Eget billån eller øke boliglånet
Det er mange som velger å øke boliglånet istedenfor å ta opp et eget billån. Det har både fordeler og ulemper. Et boliglån har lavere renter enn et billån, men du vil miste den ledige sikkerheten i boligen til andre ting, som for eksempel oppussing eller til å hjelpe barna inn på boligmarkedet. 

Egenkapital 
Hvis økonomien din er god nok til å betale de månedlige lånekostnadene er det fullt mulig å få billån uten egenkapital. Vi anbefaler likevel å stille med noe egenkapital dersom du har mulighet til det, da rentene blir høyere om du låner hele kjøpesummen. 

Nedbetalingstid
Du bør ta en vurdering på hvor lang nedbetalingstid du skal ha på billånet. Hvor lang den bør være avhenger av bilens verdi. Hos oss får du inntil 10 års nedbetalingstid på billån, men det er lurt å passe på at prisen på lånet ikke er høyere enn det bilen er verdt. 

Husk: For at selger skal få pengene sine må du signere lånepapirene og sende inn en salgsmelding med omregistrering. Når det er gjort utbetaler vi lånet og sørger for at heftelser blir innfridd. Deretter sender vi deg en bekreftelse på at pengene er utbetalt. Etter det er det bare å hente den nye bilen din – gratulerer!

Se også: 
Bør jeg ha et eget billån eller øke boliglånet?
Hvor mye egenkapital må jeg ha for å få billån?
Hvor lang nedbetalingstid bør jeg ha på billånet?